Стефан Янев обяви името на партията си

9371
Стефан Янев обяви името на партията си
Снимка: БГНЕС

С пост във Facebook бившият служебен премиер и бивш министър на отбраната в кабинета "Петков" Стефан Янев обяви новия си политически проект. Той е наречен „Български възход". Събранието за учредяването му ще се състои на 5 май.

"За никого не е тайна, че страната ни се намира в дълбока криза. Криза, която намира своите проявления във всяка една сфера от обществено-икономическия живот", пише той в публикацията си и допълва, че страната ни е изправена пред демографска катастрофа, "която се явява основна заплаха за националната ни сигурност, застрашавайки самото физическо съществуване на българската държава".

След това той изброява проблеми в икономиката, социалната система и здравеопазването. "Корупцията е пуснала дълбоки корени в политическата и икономическата система на страната. Корупционната среда подкопава политическата ни система, устоите на нашата демокрация, като я прави неработеща и неефективна", категоричен е Янев.

По думите му основните институции не функционират според очакванията на българските граждани. "Показателно в това отношение е системно ниското доверие, с което се ползват основните органи на държавната власт. Налице е криза в представителните функции на политическите партии. Наблюдава се изключително тревожна тенденция за увеличаване на политическата апатия. Няма смислено политическо лидерство. Няма автентичен политически елит", допълва още той и пояснява, че страната ни се нуждае от нова перспектива и нов модел на политическа комуникация. 

Страната ни се нуждае от нова перспектива, от нов модел на политическа комуникация и взаимодействие, от постигане на широко обществено съгласие по ключови национални приоритети и цели.

"В тази връзка, аз и група мои съмишленици, решихме да поставим началото на нова политическа формация, която нарекохме "Български възход", пише бившият премиер и обяснява защо е избрано името:

""Защо "Български"?

Васил Гарнизов: Начинът, по който Радев действа, само слепва по-плътно Нинова към коалицията

Темите газ и оръжие няма да съборят правителството, прогнозира по БНР Васил Гарнизов, преподавател по антропология в Нов български унив...

Защото България е нашата Родина! Защото нашата отговорност е пред България и пред бъдещето на българските деца! Защото България е държава с хилядолетна история, успяла да запази своето име през превратностите на времето. Наш дълг е да продължим да го отстояваме и занапред!

Защо "Възход"?

Защото е крайно време да спрем да говорим за „стабилност“ и „устойчивост“! Стабилност и устойчивост на какво?! На мизерията?! На ниските доходи?! На унизеното ни национално достойнство?! На социалния разпад?! На имитацията на демокрация?!

Време е да заговорим за ново начало! Време е да си кажем, че безвремието, в което живеем и което ни е приковало на дъното, трябва да приключи. А това може да стане само тогава, когато спрем да мислим, че безобразията на компрометирания политически елит са наша съдба, срещу която сме безсилни. Време е да приемем, че не заслужаваме нищо по-малко от непрекъснато развитие напред. Време е да приемем, че заслужаваме ВЪЗХОД!"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика