Стоянович да се яви на детектор на лъжата за Божурище, искат от ГЕРБ

20203
Стоянович да се яви на детектор на лъжата за Божурище, искат от ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Министърът на културата Петър Стоянович да се яви на детектор на лъжата, за да отговори дали върху него е упражняван натиск във връзка с решението за сключване на споразумение с "Индустриален парк София" за построяване на музей на авиацията на летище "Божурище".

Това поиска чрез декларацията от името на парламентарна група зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев.

"На 23 април на заседание на Министерски съвет по точка 22 от дневния ред министърът на културата поиска от Министерски съвет да бъде упълномощен да сключи споразумение с "Индустриален парк София" за построяване на музей на авиацията. Може ли един министър да се постави над парламента?", попита Велчев.

По казуса "Божурище" бе създадена и временна анкетна комисия към парламента. "Вече втори месец докладът на комисията стои на бюрото на председателя и не влиза в зала", посочи Красимир Велчев.

"Дали този министър е толкова велик, по-добър министър от проф. Стефан Данаилов, от акад. Вежди Рашидов – предишните министри, които направиха всичко възможно да съхранят Божурище", попитаха от ГЕРБ и посочиха, че зад тази кауза стоят военни, граждански организации, които непрекъснато пишат писма до институциите.

"От тази трибуна бяха направени обвинения към мен за лични интереси към летището. Аз съм готов веднага да се явя на детектор на лъжата, да ми зададат всякакви въпроси", подчерта Велчев, след което призова всеки от 8-те членове на тази комисия да се явят пред този детектор на лъжата и да отговорят упражняван ли е натиск върху тях по отношение на взимане на решения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика