Съпругата на Яне Янев си тръгва от СГС след месец

4640
Съпругата на Яне Янев си тръгва от СГС след месец
Снимка: БГНЕС

През последните два-три месеца ръководството на Софийския градски съд (СГС) е подложено на безпрецедентна медийна атака. Тази атака граничи с война. Призовах въпросните медии да не се възползват от личната трагедия със смъртта на съдия Цветан Ценов, но това не се случи. Така председателят на СГС Калоян Топалов, който коментира официално писмо на лидера на РЗС Яне Янев, в което съветникът на Бойко Борисов пита Калоян Топалов дали не е подтикнал съдия Ценов към самоубийство. В писмото Янев задава няколко въпроса – дали са нарочно три записи от камери, разположени пред кабинета на Ценов, дали са изхвърляни вещи от кабинета на Ценов и дали шефът на СГС се е интересувал от дела с голям материален интерес, които покойният съдия е трябвало да реши.

Топалов коментира, че в търговско отделение в СГС не може да се работи лесно, особено ако нямаш опит на по-високо ниво в друг съд. Така той обясни защо съдия Ценов е искал да се върне обратно в Софийския районен съд (СРС). Именно това беше една от точките, по които Топалов беше атакуван от Янев, който го попита „на колко съдии и служители от администрацията на СГС и по какъв начин им е въздействано с цел "доброволно" да напуснат”.

Съдия, водещ делото за несъстоятелността на ЦСКА, е намерен мъртъв

Прокуратурата започна разследване за смъртта на съдия от Софийския районен съд (СРС), командирован в търговското отделение на Софийския...

Председателят на СГС не коментира в подробности пред Нова телевизия случая със съпругата на Яне Янев – Галя, която изкара едва 3 точки на тест за професионална квалификация като съдебен помощник. Топалов обясни, че съпругата на Янев се е върнала вчера (22 февруари) на работа и е подала едномесечно предизвестие за напускане.

Калоян Топалов изрази съмнение, че скоро правосъдието ни ще настигне румънското, като не пожела да коментира тенденции и поясни, че всеки случай е конкретен. Няма как да обвиня прокуратурата, че не си върши работата по събиране на доказателства или че съдът не я върши при събрани доказателства. И на мен ми се иска да има присъди като гражданин, но това не е факт, каза Топалов. Той поиска да се установят фактите относно твърденията на следовател Бойко Атанасов, че в прокуратурата има шпиц команда, която нарочно проваля важни дела и следствия. Има твърде много коментари, но малко факти по случая, поясни шефът на СГС, който поиска ВСС да си свърши работата с обявената проверка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика