Татяна Дончева и Петър Москов заговориха за стратегическо партньорство

42795
Татяна Дончева и Петър Москов заговориха за стратегическо партньорство
Снимка: БГНЕС

Предложението на Лютви Местан е знак, че бакиите в Министерството на околната среда и водите (МОСВ) означава, че ДПС ще си има „момче за подписи”. А дали е благоприлично Местан да обявява нов министър, а не премиерът – явно е в реда на нещата „истинският мандатоносител” да се разпорежда, иронизира лидерът на Движение 21 и бивш депутат на БСП Татяна Дончева в предаването "Лице в лице".

Същевременно бившият депутат от ГЕРБ и сегашен на „България без цензура” Светлин Танчев посочи, че позицията му винаги е била, че каквото усвояваме от европейските програми ще е до края на годината, а другото го връщаме на Европа. Тук Дончева не издържа и попита „кои сте вие – да се уточним, днес ББЦ, че да не стане объркване”.

Без оставки в ръководството на БСП

Няма да има оставки. Няма да се иска вот на доверие от Националния съвет на БСП. Това заяви министърът на отбраната Ангел Найденов, пре...

Вярно, че ще направим малко „мечка” на г-н Танчев, но да не забравяме, че ББЦ е проект на КТБ и Цветан Василев, като този кръг е в основата на сегашното правителство, иронизира и Петър Москов от Реформаторския блок. Същото това правителство сега сключва външен заем за 3 млрд. лева, т.е. по 3 хил. лева на всеки работещ допълнително, припомни той. А Петър Чобанов не е притеснен, защото няма връща той заемите – ние ще ги връщаме, подчерта Москов. Тук Танчев опита да защити донякъде правителството, като каза, че тези 3 млрд. лева са предвидени в Закона за държавния бюджет за тази година.

Татяна Дончева не пропусна момента и попита Танчев директно дали ББЦ ще крепи правителството, ако само от техните гласове в парламента зависи това. Танчев се измъкна, че сега това не зависело от тях.

Бъдещето на правителството

В момента БСП обикалят като куче около опашката си и ще видите един порой от писма от различните структури в изпълнение на принципа „партията е права, дори когато греши”. Те ще се бранят докрай и до смърт – Станишев и Моника да го правят е разбираемо, но бедни и гладни да го правят е симптоматика, коментира Дончева на въпрос дали ще има прекрояване на кабинета или предсрочни избори. Димитър Дъбов

И Цачева погледна с надежда към ДПС

Сега е моментът, ако ДПС твърдят, че са национално отговорна партия, трябва да предизвикат оставката на това управление. Това заяви пре...

Според Светлин Танчев предсрочните избори са неизбежни. Изказвам съболезнования за Орешарски, защото той е човек с десни виждания и съзнава в каква ситуация поставя държавата.

Какво ще стане с кабинета само кукловодите му ще решат – според това кога има падежи по заеми, да се оправят сделки. Предсрочни избори обаче ще има – и трябва да има национално усилие в тази насока, каза Петър Москов. Сега се гледа къде ще иде Станишев и докато това не се реши, кабинетът е непоклатим. ДПС пък ще гледат да осребрят максимално участието си в управлението. Остава ГЕРБ като полюс, но е нужно да има трети полюс, който да даде стратегическа насока на развитие на България – с точно разписание на цели и задачи и като не ги изпълнява, да се оттегля. Този трети център може да е Реформаторският блок и още много партии, които сега не са в парламента, смята Москов. И добави – за мен не е проблем да сме партньори с Движение 21 и г-жа Дончева, въпреки че съм дясноцентрист, а тя е лявоцентрист.

Дончева категорично се съгласи, че по стратегически въпроси и промени няма проблем да си партнират леви и десни. Такъв въпрос е наприме нова Конституция, каза тя, но това може да отнеме поне един мандат – защото за нов основен закон, за нова изборна система, трябва да се мине през Велико народно събрание и това не може да стане изведнъж. И добави, че е абсурдно лявото да продава само лозунги в марксистки стил, както сега прави БСП.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com