Татяна Дончева: Очевидно прокуратурата сътрудничи на ИТН (ОБНОВЕНА)

19087
Татяна Дончева: Очевидно прокуратурата сътрудничи на ИТН (ОБНОВЕНА)
Снимка: БГНЕС

„Моята позиция е, че правителството, предложено от Слави Трифонов още преди да са излезли официалните резултати, беше експеримент като се предлагаха непознати лица за ключови фигури за министри на финансите, на икономиката, което е голям хазарт. Ние искахме да има изявени министри, хора, които се ползват с доверие, защото обществото бе готово да продължи доверието. ИТН представи съвършено непознати имена, за мен това е абсурдно“, категорична бе тя. „Ние бяхме готови да подкрепим тяхното правителство, но не с този смешен състав, който предлагаха“. Това каза Татяна Дончева пред Сашо Диков.

„Трябва всички да си дадат сметка, че ние, БСП и ДБ имаме 83 гласа, на нас не ни трябват отцепници, трябват ни 40-50 човека. Като махнеш сценаристите и близките им, на практика това е цялата група, за какво ни е да се отцепват?“, попита тя.

Кой прав и кой крив в скандала с "500К"? Хаджигенов и Бабикян отговориха на въпроса

„Наясно съм със скандала „500 К”. Едва ли има човек, който вече не е наясно. Това е някакъв частен и много безобразен...

„Моята задача е много по-амбициозна, не искам да ги цепя, а да ги мотивирам да мислят, че тяхната задача е те да вземат сами решението, а не Слави Трифонов и сценаристите от позиция на господари на групата да им казват какво да правят. Вие не сте видели Ива Митева на преговори, това е недопустимо – първият човек в държавата да не се използва за това, аз съм ѝ казвала – Ива, ти не си им шерп“, допълни Татяна Дончева.

"Аз от кого е зависим Слави го казах публично преди те да започнат скандал. Моят разговор с тези десетина човеци ми показа, че нямат собствена воля, нямат и политическа визия. От Орлин Алексиев и от Доган и Пеевски – казала съм го още преди да започне скандала", посочи тя.

По повод твърденията на Радостин Василев, че по време на разговора тя си е писала на листче, като той е видял да пише "500К", тя обясни, че е изумена. „Аз не мога да кажа дали съм драскала или не съм драскала, това, което той разказа, много ме изуми. Понякога си драскам на скучни форуми, ама там какво листче?“, попита Дончева. „Аз не съм му предлагала нищо, няма защо на човека Руди да му предлагам да ми посредничи с Ива Митева или Хиновски, какъв е той за тях, че да питам него?“, попита тя.

„Ще мина през съда, няма как. Ти или ме набеждаваш, или ме клеветиш, няма как. Какъв списък, какво листче, за какво става изобщо дума? Колкото и да е фокусиран Тошко, върху нещо, което си представя, че ще му свърши работа, не мога да си представя, че в разговора между тях няма да си прецизират кой за какво говори“, каза той.

Има или няма такъв подкуп? Спорът между Радостин Василев и Татяна Дончева се разраства

Опит за промяна на България чрез осветляване на порочни практики, "отстрел" на силен политически играч и създаване на недоверие между п...

Според нея проверката за корупционно поведение показва, че прокуратурата сътрудничи на ИТН. "Очевидно ГЕРБ в лицето на неговите сайтове, прокуратурата и Гешев и ИТН действат в синхрон. Това е поведение на съюзници, а не на противници“, заяви тя. "ИТН се занимава с дискредитиране на протестните партии и протестните лидери", допълни Дончева.

"Убедих се, че не е възможно в тази група да се намери лидерски потенциал и не е предателство, ако кажеш, че някое решение на партията е погрешно. Те не са крепостни роби. ИТН политически потенциал няма, той беше заложен като един разрушителен за политическата система проект, още с референдума. Тези хора не желаят да постигнат съгласие, те са изразители на чужда воля и са просто едни марионетки. Слави може да иска много работи, смятам, че той не е сам по себе си. Аз съм пречка за тези, които стоят зад Слави и за техните цели", каза още Дончева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика