Томислав Дончев предупреди за втори "Костинброд" за балотажа (ВИДЕО)

4433
Томислав Дончев предупреди за втори "Костинброд" за балотажа (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Ще има опити за компрометиране на изборния процес преди втория тур на местните избори в София. Това обяви на пресконференция на ГЕРБ вицепремиерът Томислав Дончев.

„Имаме данни за по-сериозни предстоящи опити за компрометиране на изборния процес на втори тур. Ще има опит да бъде представен като подменен, купен, особено в София. Конкретно тук, в София. Това е категорично скверна политическа технология и ми напомня на нещо, случило се преди 5-6 години около Костинброд”, коментира Дончев, цитиран от bTV.

Припомняме, че точно преди предсрочните парламентарни избори през 2013 г., полиция и прокурори нахлуха в печатащата бюлетини печатница „Мултипринт”, като първоначално тиражираната информация беше, че е бил пресечен мащабен опит за подмяна на вота в полза на ГЕРБ.

Живко Тодоров определи приоритетите си в новия мандат

"Разликата между партийната листа и кметската подкрепа е близо 20 хиляди гласа, което ме задължава като кмет да работя широко с новия о...

В крайна сметка престъпление в съда не беше доказано. От партията на Бойко Борисов и до момента твърдят, че скандалът им е попречил да си осигурят мнозинство в 42-рото Народно събрание.

Дончев днес не каза какви точно „предстоящи опити” визира, като подчерта, че има „информация” по темата. Той призова всички граждани да подават сигнали до властите, ако разберат за опити за манипулация на изборния процес.

От ГЕРБ отговориха на кандидат-кмета Мая Манолова и на подкрепилата я БСП, които насочиха вниманието на медиите към секции в София с голям брой гласуващи роми, където Йорданка Фандъкова има огромна преднина. „Във всички т.нар. секции в ромските квартали Йорданка Фандъкова има 6484 гласа. Вие представяте ли си, че тези гласове могат да обърнат резултата в София?”, запита областният координатор на ГЕРБ в столицата и шеф на предизборния щаб Цветомир Паунов. Той отбеляза и че във „Факултета” партията е имала силен резултат, защото директорката на училището в квартала е в листите им за общински съветник и има голям авторитет.

Десните в Перник подкрепиха Вяра Церовска

Десните политически сили в Перник подкрепиха кандидатурата на д-р Вяра Церовска за кмет на община Перник. Лидерите на демократично мисл...

Паунов направи подробна разбивка на представянето на ГЕРБ в сравнение с вотовете през 2011 г. и 2015 г. От представените данни стана ясно, че партията печели повече общини на първи тур, но сред тях са по-малко областни градове. По отношение на общинските съветници по думите му съотношението в рамките на страната е 2:1 в полза на ГЕРБ.

Председателят на парламентарната група Даниела Дариткова отбеляза и че политическата сила повишава броя на съветниците си в смесените региони, а „в много населени места ГЕРБ е единственият опонент на ДПС”.

„ГЕРБ се структурира като алтернатива на всички останали партии. Ние сме партията, която обединява всички български граждани – независимо от тяхната етническа или религиозна принадлежност”, подчерта тя.

В подобна посока беше и изказването на старозагорския кмет Живко Тодоров, като обаче той постави акцента другаде – че ГЕРБ се подкрепя от всички възрастови групи, включително хората в пенсионна възраст и младите. „Да се опитваш да превърнеш местните избори в парламентарни и в същото време комплексният анализ да показва, че си по-скоро трета политическа сила, е огромен гаф”, коментира по адрес на БСП Томислав Дончев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Заплатите на военните скачат 30%, реши парламентът

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

"Не влязохме в сглобки и договорки": БСП отчете работата си в 49-ия парламент (ВИДЕО)

Кирил Петков: Пеевски не би посмял да ми каже тези неща, ако бяхме без охрана (ВИДЕО)

Хореограф се закле като депутат от ГЕРБ в последния ден на парламента

Вицепрезидентът: Отстраняването на Росен Желязков е странно

"Петков ще скимти пред вратата в Банкя": Пеевски обяви, че в сърцето на Борисов има място за всички

Кирил Петков: Борисов има голям врат - Пеевски виси на него и го задушава (ВИДЕО)

Бивш военен министър обясни защо правителството промени договора за F-16 и какво следва

ЦИК отказа участието на "Атака" на изборите, ето защо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика