Тошко Йорданов: Както за плагиатство, така и за неверни декларации трябва да има наказания

5490
Тошко Йорданов: Както за плагиатство, така и за неверни декларации трябва да има наказания
Снимка: БГНЕС

Интересен ход. Не търся някакъв дълбок смисъл. Тези партии, които имат кандидат за президент, първо се тегли за президент. ДПС ще имат една и съща цифричка за кандидат-президент и депутати. Това каза зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов.

"Проблемът не е в името на Мустафа Карадайъ. Проблем има в ДПС. И Иван да се казваше, щеше да има същия проблем. Те са неприемлива партия за голяма част от българите, но не заради името и това, че той е турски произход", допълни той.

"Доста се забавлявам на журналистическите обобщения - генерал срещу интелектуалец. Имаме Радев, който във важен исторически момент взе страната на нацията, от другата страна е ректора, който избра да бъде кандидат на една корумпирана партия. Човек, който постъпи правилно и човек, който престъпи морала си", каза още Тошко Йорданов.

Президентските избори - смокинов лист за немощни партии

Според него ДПС е извън това.

"Ако сметнете гласовете на БСП, ИТН и ИБГНИ, ПП, те са достатъчно, за да бъде избран Радев. В оная напечена обстановка в парламента, ИБГНИ взеха грешно решение, защото в момента страната е отново на избори, а те са на ръба да не влязат. Езикът на лицемерието е нещо, което не приемам. Ние сме антисистемна партия, а другите са на статуквото. Включително ИБГНИ и ПП имат представители на политиката. Ние сме такива каквито сме и не сме се променяли от времето на "Ку-ку". Ние сме едни и същи", заяви той.

"Ние заявихме, Слави заяви, че ще бъдем смирени за разговори, но трябва да има смирение и от страната на евентуталните ни партньори. Не може едната страна да прави отстъпки, а другите да бъдат агресивни и нападателни. Ще подходим практично, а не емоционално. Управлението не е на всяка цена.

Трябва да има някаква принципност в цялата работа. Като върна лентата, как бихме могли да подходим тогава със задни мисли - отиваме на преговори с ДБ, разбираме се за политики и нямаме никакви противоречия. След няколко дни излиза лидерът на партията и казва, че сме дългата ръка на ДПС. Как да подходим? Единственото изискване на ДБ беше да няма представител на бившата Държавна сигурност. Другото беше да има срещи по сектори, да се стиковат програмите и стъпките, които се правят. След изявлението на Христо Иванов нямаше значение кой ще издигнем за кандидат', обясни Йорданов.

Коментар №2 на седмицата: Светът на Радев - според света на Борисов

"Аз установих, че не разполагахме с медии. Нямаше значение какви хора предлагаме. Когато нещо се случи в парламента и нямаш полето да го обясниш, става така. Едно нещо казано от 10 различни медии по един и същи начин, стана доминиращо като послание. Невярно беше, че имаме нещо общо с ДПС. Щяхме да бъдем и патерица на ГЕРБ", каза той.

"Кой спечели от това, че има избори. Всички партии, освен ДПС и ГЕРБ, губят хора заради новата политическа структура. В момента от 3 субекта има 4 и е нормално да има преразпределение на гласовете. Появата на нови формации е нещо прекрасно, защото демокрацията е това. Фактът, че те ще имат подкрепа и ще влязат в парламента, означава, че има хора, които се припознават в тях", допълни бившият депутат от ИТН.

Според него е рано да се говори дали ИТН би подкрепила Кирил Петков за премиер.

"Има някои неща около него, които не са много окей и е въпрос на разговори. Например, това с канадското гражданство. Да припомним какво стана с Петър Илиев. Не казвам дали го е направил или не, а фактите. Имаме нарушение на Конституцията и попълване на документ с невярно съдържание и наказанието може да е лишаване от свобода до 5 години. Ако законът е нарушен в насока плагиатство или двойно гражданство, трябва да има последствие. При нас имаше експерти с двойно гражданство, които не посмяхме да предложим за министри, заради този спорен закон. Той трябва да се спазва", заключи Тошко Йорданов по Нова телевизия.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика