Трифонов: Ако има предсрочни избори, е добре да са заедно с президентските (ВИДЕО)

9295
Трифонов: Ако има предсрочни избори, е добре да са заедно с президентските (ВИДЕО)
Снимка: Facebook

Съставяне на ново правителство с мандат на БСП е невъзможно. Зависи от ходовете на президента дали изборите ще са 2 в 1, но така е по-добре.

Това заяви лидерът на ИТН Слави Трифонов в интервю за БНТ.

Това беше първото му телевизионно интервю, откакто влезе в политиката.

"Логиката изисква да са 2 в 1, защото хората се изморяват. Ако и президенските избори бъдат в два тура, ще се ходи три пъти на избори", каза още Трифонов.

По думите му няма възможност за правителство в рамките на този парламент.

"На предния парламент ни питаха защо не направихте правителство. Сега пък - защо правите правителство. Не е било причината кой е министър-председателят, а просто не искат да подкрепят този кабинет", посочи лидерът на ИТН.

"Аз водих с Христо Иванов и с Мая Манолова в моя офис. Тези разговори не бяха публични. Аз съм почтен и не искам тези разговори да излизат от рамките на възпитанието. Те бяха ясни, че няма да подкрепим правителство на ИТН. Питах Христо Иванов къде съзира тази дълга ръка на ДПС. Просто аз не съм се виждал с никого от ДПС", каза Трифонов.

По думите му никой не стои зад ИТН, освен избирателите. "Татяна Дончева каза по телевизията, че зад ИТН стои Маджо и аз се втрещих", обясни Трифонов. По думите му това са хвърлени неща в публичното пространство, защато удовлетворяват интересите на тези, които не искат правителство на ИТН.

"В следващия парламент всички трябва да проявят мъдрост, морал и смирение, за да реализират това, което следва - ковид, бежанци и фонда за възстановяване", каза Трифонов.

На въпрос дали би призовал хората да се ваксинират, Трифонов отговори, че той самият е ваксиниран, след като е прекарал ковид. "Да флиртуваш с антиваксърите е да си играеш със смъртта", каза той. "Държавите, в които почти всички са ваксинирани, също имат проблем", посочи Трифонов.

На въпрос за главния прокурор той отговори, че е логично целта на ИТН е да е целта на протеста - да бъде наложено ограничение на главния прокурор.

Партия ИТН не е взела нито лев от субсидията, посочи още Трифонов.

По отношение на двойното гражданство той каза, че е глупаво да не можеш да си депутат и министър, ако го имаш и това трябва да се промени. Обаче законът сега е такъв и който го е нарушил, е закононарушител.

На въпрос за министрите от правителството Слави Трифонов каза, че Петков и Василев са отишли при негов колега и са поискали да са министри.

Слави Трифонов: Не, няма да подкрепим БСП

Не, няма да подкрепим правителство с мандат за БСП. Ще отидем на среща, но причината да не подкрепим БСП е, че имаме много големи разли...

Слави казал на Петков, че трябва да бъде част от следващо правителство, а той казал, че Асен Василев трябва да е министър на финансите. На това Трифонов отговорил, че Василев може да ръководи еврофондовете, а финансовият министър ще е друг.

Тогава Петков имал ултимативно поведение "или-или" и Трифонов преценил, че няма да работи с тях.

На въпрос защо е подкрепил Радев, Трифонов отговори, че силно го подкрепя, но не го е издигнал той. Слави се запознал с Радев, когато благодарение на Пардю летял с изтребител. Американските военни се изразили с огромно уважение за Радев.

"Аз изцяло приемам, че Радев изпълва представата ми за президент", подчерта Трифонов.

"Твърде много интриги, измислици и лъжи" - така Трифонов квалифицира политиците, които действат в момента. "Според мен българските политици не трябва да изглеждат така", уточни той. "Смисълът на тяхната работа е да правят добро за хората", посочи лидерът на ИТН.

Защо Слави избра да говори пред Бойко Василев?

Слави Трифонов ще даде първото си телевизионно интервю в ролята си на политически лидер. В деня на връчване на третия мандат за съставя...

"Осъзнавам прекрасно отговорността, която нося и правя всичко възможно според ситуацията да свърша работа. И това е водещото. Водещата цел при мен не е деструктивно или разрушаване на системата", подчерта той.

"Виж как забравихме ГЕРБ заради това, което направи Христо Иванов. Срещу съставянето на правителство на ИТН се обявиха всички без ДПС. Беше невъзможно да съставим правителство. Питай ги тях защо не са ни подкрепили. Попитах Мая Манолова ще подкрепиш ли правителство на ИТН и нещо започна да ми обяснява. Но така и не ми стана ясно защо. Разбрах от нейната съратничка Татяна Дончева кой стоял зад гърба ми", каза Трифонов.

На въпрос дали го дразни, че толкова години той е иронизирал политиците, а сега го иронизират него, той каза, че трябва да има пълна свобода на словото. "Така трябва да бъде, това ме радва, не ме дразни", подчерта Слави.

"Беше ми много трудно да взема това решение дали въобще да се занимавам с политика. Наистина думата политик беше натоварена с много негативно отношение и не си се представях в тая роля. От друга страна, аз не се страхувам от отговорност и това, което направиха с референдума въпросните политици, ме отврати", посочи шоуменът - политик.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Антоанета Цонева: 80% от ръководните постове в РИК-овете са на ГЕРБ и ДПС

ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха първото заседание на комисията за "Турски поток"

Кога идват първите осем F-16 Block 70? Министърът на отбраната с график

Въпреки трусовете: ПП-ДБ обявиха, че се явяват заедно на изборите 2 в 1

Рашков напусна комисията за "Митниците": ДПС го "захапаха" за снимките, а той обеща да ги научи да не купуват гласове

Бивш главен секретар на МВР: Стефан Димитров е ходил и на банкет на КАТ

Тристранката обсъжда утре обезщетенията при безработица

Обвинените в контрабанда са били при Петя Банкова и при Асен Василев

След бурна драма: Главчев вече е и премиер, и външен министър

„Съвместна работа с ГЕРБ и ДПС е невъзможна“: Средна Европейска Класа се отделя от ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика