Утре изтича срокът за подаване на заявление за гласуване по настоящ адрес

20935
Утре изтича срокът за подаване на заявление за гласуване по настоящ адрес
Снимка: БГНЕС

Утре, 10 май, събота, изтича срокът за подаване на заявление за гласуване по настоящ адрес. Всеки избирател, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, може да поиска да бъде вписан в избирателния списък по настоящия си адрес.

Ако искате да гласувате по настоящия си, а не по постоянен адрес, най-късно утре, събота, работен ден, трябва да подадете заявление до общинската администрация по настоящ адрес. Заявлението може да бъде подадено и по електронен път чрез сайта на Главна дирекция ГРАО, секция "Личен достъп". За да се възползват от тази услуга, гражданите трябва да притежават универсален електронен подпис. Лицата, подали заявление за гласуване по настоящ адрес се включват в избирателния списък по техния настоящ адрес и се заличават от избирателния списък по постоянния им адрес. Така те могат да гласуват в секцията по настоящия си адрес.

Вторият в листата на АБВ: Щом сме вляво, в ЕП трябва да работим с БСП

И АБВ, и БСП са леви формации и принадлежат на Партията на европейските социалисти. Не мога обаче да гадая каква ще е реакцията на БСП ...

Удостоверение за гласуване на друго място се издава само на кандидатите за членове на Европейския парламент от България, членовете на Централната избирателна комисия, членовете на Районните избирателни комисии и наблюдателите. Удостоверението се издава след подаване на заявление по образец до кмета на общината или кметството. Удостоверението се получава лично или чрез пълномощник с нотариално заверено пълномощно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика