В България корупцията достигна кризисно ниво, смятат от посолството на САЩ

14821
В България корупцията достигна кризисно ниво, смятат от посолството на САЩ
Снимка: БГНЕС

За съжаление се опасявам, че в България корупцията е достигнала кризисно ниво, което влияе негативно върху живота на всеки един гражданин.

Това каза заместник-посланикът на САЩ в София Брус Бъртън пред представители на българската съдебна власт по случай Международния ден за борба с корупцията, който се провежда всяка година. В обръщението си заместник-посланик Бъртън отбеляза: "Корупцията е проблем навсякъде по света, включително в САЩ, както бихте прочели в много от заглавията в пресата.

Хиляди осъдени за корупция в Русия само за осем месеца

За първите девет месеца на 2014 г. в Русия за корупция са били осъдени над 8000 души, съобщи в. "Аргументи и факти". Информацията дад...

За съжаление се опасявам, че в България корупцията е достигнала кризисно ниво, което влияе негативно върху живота на всеки един гражданин", каза още той. "Това, което е необходимо, е политическа воля, както и професионален капацитет, за да се реализират всички антикорупционни инициативи и реформи", подчертава дипломатът цитиран в официалния Фейсбук профил на мисията.

"През последните двадесет години правителството на САЩ е предоставило финансиране в размер на 64 милиона долара за програми, предназначени да подпомогнат укрепването на правовия ред в България, в това число обучителни програми за български магистрати", казва още заместник-посланикът на САЩ в София Брус Бъртън пред представители на българската съдебна власт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com