Валери Симеонов: България е държава без външна политика

26974
Валери Симеонов: България е държава без външна политика
Снимка: БГНЕС

България е държава без външна политика. Това каза Валери Симеонов, съпредседател на партия НФСБ, предаде Фокус. По думите на Симеонов липсата на външна политика е не само по отношение на съседните ни страни, но и по отношение на българските граждани в чужбина.

„Българските граждани, които живеят извън страната ни, не представляват интерес или обект на отговорност за правителството и външно министерство. Пример за това е случката с шестте моряка, които бяха несправедливо обвинени в контрабанда на цигари, когато правителството не направи нищо, за да им помогне. България започва вече да придобива европейска известност като страна, която няма външна политика. Държава, която е без каквато и да е позиция по отношение на своите съседи или решаването на по-сериозни международни проблеми”, коментира още Валери Симеонов.

Валери Симеонов: Протестиращите не постигнаха нищо

Протестиращите против правителството станаха жертва на желанието си да бъдат атрактивни. По този начин естествено те не постигнаха нищо...

По отношение на информациите, че Скопие и Белград ще правят общи посолства, а Румъния иска обединение с Молдова, съпредседателят на НФСБ заяви, че не очаква реакция по тези теми от страна на българското външно министерство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика