Валери Симеонов: Българо-турската граница трябва да бъда затворена

37759
Валери Симеонов: Българо-турската граница трябва да бъда затворена

Подкрепям да бъде затворена българо-турската граница. Граница обаче няма. Нашата граница по-скоро съответства на такава между две европейски държави, а не като граница на ЕС. Това каза на пресконференция председателят на НФСБ Валери Симеонов, предаде „Фокус.

„Трябва да се върнат телените заграждения, спешно възстановяване на гранични войски на южната ни граница, и това ще възпрепятства този нежелан поток. Тези, които не са сирийци, трябва да бъдат връщани. НФСБ е за спешно разселване на бежанците от нашата територия в другите европейски държави. Тези, които изявиха желание да са в коалиция със Сирия, трябва да поемат отговорността си. Трябва да има и определяне на статута на бежанец, защото какъв бежанец е младеж на 22 години”, каза Симеонов.

Той посочи, че нямаме и външна политика, която да попречи на Турция да ни прехвърля бежанците си. Напрежението с бежанците ескалира, не само във Велинградско, ами и в София. Правителството трябва да вземе спешни мерки за справяне с кризата и да ги приложи незабавно, добави Валери Симеонов.

Акад. проф.д-р Григор Велев, председател на „Целокупна България”, заяви: „Една реакция на България на кризата със сирийците, е да се затворят границите, както го направи Костов за тези от Косово. Сега нашата граница е разграден двор. Ние не сме в състояние да се справим с този проблем.

Бежанците от Сирия са само 72%, а останалите са от други държави без криза. Имам всички основания да смятам, че Турция ни задръства организирано с тези бежанци", каза Велев.

Най-добрата социология са изборите, и то неманипулираните избори, допълни Симеонов на въпрос за социологическите изследвания за резултатите на партията. „Изборите са точната социологията в България. Ние не влязохме в управлението, защото нямахме достатъчно средства, да осигурим застъпници в изборните секции”, каза Симеонов. Всички лидери трябва да си стиснем ръцете и да дадем нещо на България, а не само да вземем от нея. Точно това е и целта на този съюз, който създадохме - Обединение на българските националисти – „Целокупна България”.

Проф. д-р Григор Велев заяви във връзка със ситуацията в България, че партията предлага на обединението експертен съвет от 25 експерти, които ще разработват отделни въпроси от политическия живот и в перспектива. Ние смятаме, че ще сме единствената организация, която ще има експерти по всеки въпрос, каза проф. Велев. До края на тази година ще бъдат изготвени от „Целокупна България” три доктрини в областта на здравеопазването, демографската криза и образованието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика