X
 
 

Валери Симеонов пожела да се проведе нов конкурс за изтребители

1256 1
photo of Валери Симеонов пожела да се проведе нов конкурс за изтребители
Снимка: БГНЕС
Процедурата по избор на бойни самолети за авиацията ни да бъде прекратена и да се проведе нов конкурс, призова бившият вицепремиер и лидер на Националния фронт за спасения на България Валери Симеонов в предаването "Свободна зона" в ефира на телевизия Европа.

Той беше категоричен, че изразява лично становище, защото в партията не е взето решение да се пледира за това.

Правителството иска от парламента да се водят преговори само за F-16

Наблягам на това, че ще поискаме от парламента да ни даде мандат да водим преговори за закупуване на многоцелеви изтребител F-16 от САЩ...

"Този конкурс трябва да бъде прекратен и да се обяви нов, което пак е жест към американската страна", смята бившият вицепремиер.

Той се аргументира по следния начин:

"Дава им се възможност да вземат решение на най-високо ниво и да предоставят изискваната информация - вариант 1, и вариант 2 - да не участват. Тяхно право!"

Валери Симеонов коментира и това, че окончателното решение трябва да вземе парламента. Според него така ще може "колективната безотговорност да си каже думата".

"F-16" срещу "Грипен" - избра ли България по-неизгодната оферта?

"Не приемаме становището че двата самолета "F-16" и "Грипен" са несравними. Ако трябва да ползваме сравнението на заместник-държавният ...

Симеонов коментира още, че решението дали Обединени патриоти ще се явят с единна листа на европейските избори ще бъде взето на предстоящия коалиционен съвет на формацията.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители