Валери Симеонов счита, че хората искат стабилност, но без Бойко Борисов начело

1976
Валери Симеонов счита, че хората искат стабилност, но без Бойко Борисов начело
Снимка: БГНЕС

Нищо не се знае, очаквам всичко. Напълно възможно е ГЕРБ да не върне мандата за съставяне на правителство. Бойко Борисов и други работи казваше, на другия ден ставаше обратното, посочи лидерът на НФСБ Валери Симеонов, визирайки думите на премиера, че дължи на Патриотите парламентарна подкрепа за правителство.

Симеонов обяви, че се е изненадал, когато Борисов заявил, че дължи на „Патриотичния фронт” подкрепа в парламента за правителство, след като „Патриотите” две години го подкрепяли. Пред Нова телевизия лидерът на НФСБ похвали президента Росен Плевнелиев, който искал да запази стабилността в България и не искал безвремие – шест месеца или година, каквото щяло да стане при предсрочни избори.

Сидеров: Коалицията ни е трайна, ще се явим заедно и на парламентарните избори

Въпросът вече е решен, ще се ходи на избори, каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Корнелия Нинова пуска евтина интрига, че сме се ска...

Лидерът на НФСБ увери, че властта не е самоцел за „Патриотичния фронт”. Той припомни, че преди две години „Патриотите” не настоявали Борисов да е премиер. Симеонов е сигурен, че избирателите са против Бойко Борисов и заради поведението му с оставката – как обеща оставка при загуба на първи тур. Хората искат стабилност, но не с Бойко Борисов начело, посочи Симеонов, цитирайки и социологически проучвания, според които масово българите не искат предсрочни избори. Лично Бойко Борисов сега руши стабилността, подчерта националистът.

Валери Симеонов повтори какви са според „Патриотите” рисковете пред България при предсрочни парламентарни избори. Заплахата на турския президент Реджеп Ердоган да пусне бежанците, има опасност да се промени цената на тока, защото при служебни правителства така ставало, държавната администрация работи на 50% и всички плащания са спрени, за предстоящото ни европредседателство също трябвало да се мисли. „Патриотичният фронт” не се плаши от нови избори, но особена промяна на картината в следващия парламент няма да има – чудеса в политиката няма, подчерта Симеонов.

Не искаме да се повишат социалните пенсии, а само на тези, които са изработили своя стаж. Това каза лидерът на НФСБ по темата с минималните пенсии, коментирайки темата като аргумент ГЕРБ да се откаже да подкрепя „Патриотите”. Той не обясни как ще стане това при предложението за 300 лева минимална пенсия. „Патриотите” внесоха две предложения, като само в едното имаше текст за преизчисление и то само за средния осигурителен доход за 2013 година т.е. 648,73 лева месечно. Симеонов добави и, че при посещението на Борисов в Унгария през тази седмица лидерът на ГЕРБ получил съвети да не подкрепя управление на националистите. Припомняме, че премиер на Унгария е Виктор Орбан, който е известен като сериозен евроскептик.

За финал Валери Симеонов не пожела да коментира как така толкова бързо са си простили с Волен Сидеров и са се обединили след куп пререкания и откровени гнусни обиди помежду им.

Симеонов счита, че ГЕРБ не ги подкрепя не заради пенсиите, нападна Борисов за популизма

Най-важното е изпълнението на дълга, да бъдат взети всички възможни мерки, за да не изпадне държавата в криза и нестабилност. Ако прези...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Лорер: Никой не ни е питал за нищо в служебния кабинет, хора на ПП няма (ВИДЕО)

Борисов обяви ядосан, че вече не иска смяна на външния министър (ВИДЕО)

Пеевски: Утре може да няма президент (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика