Ваня Григорова похвали Нинова за лявото обединение, но листите вече били формирани

2359
Ваня Григорова похвали Нинова за лявото обединение, но листите вече били формирани
Снимка: Actualno.com

Похвална е стъпката на Корнелия Нинова за широко обединение на лявото, казва в Кюстендил лидерът на „Солидарна България“ Ваня Григорова, по повод събраните днес от лидера на БСП леви партии и движения, предава БТА.

„Но така се прави преди да се регистрира коалицията в Централната избирателна комисия. Сега листите са формирани, а такива действия могат само да разочароват левите избиратели“, допълва Григорова. „Всички в ляво осъзнаваме необходимостта от това да бъдем заедно, но ето такива действия, да се съберат хора показно, без да има практическа полза, определено възмущават останалите формации“, казва още лидерът на „Солидарна България“.

„Нинова събра преди последните парламентарни избори 26 леви партии и организации по същия бутафорен начин, в резултат на което процентите на БСП паднаха под девет“, казва Мая Манолова, лидер на „Изправи се България“. „Докато Нинова е председател на голямата партия в ляво, а Борисов – на голямата партия в дясно, нито ще има обединение на лявото, нито на дясното. Това не е заради личностния проблем, а заради вождистките настроения и взимането на еднолични решения“, допълва Манолова.

Още: Мая Манолова: С Григорова сме бойци - тя като синдикалист, аз като бивш омбудсман

Предизборна обиколка

От Кюстендил днес започна предизборната обиколка на „Солидарна България“. Началото ѝ дава председателя на коалицията Ваня Григорова, Мая Манолова - лидер на „Изправи се България“ и водачът на листата за предсрочните парламентарни избори в Кюстендил Милена Георгиева, съобщава БТА.

„Защитата на 700 хиляди работещи бедни за нас е важна, защото за нас това са хора, които не просто не могат да си осигурят Великденска трапеза, а търпят лишения заради ниското възнаграждение“, казва Мая Манолова. Тя посочи, че от 933 лв. минималната работна заплата, тези хора реално получават по 700 лв. „чисти пари“. "Затова една от нашите каузи е минималната работна заплата да гони издръжката за живот и да се преборим за необлагаем минимум. Монополите и битката срещу тях е друга наша кауза. Ще настояваме банките, търговските вериги, големите корпорации, телекомите енергийните дружества, да бъдат обложени за техните свръхпечалби, които да кумулирани във фонд „Солидарност“, който да подкрепя уязвимите групи", допълва Мая Манолова.

Още: Ваня Григорова: С Мая Манолова сме добре допълващи се вектори

Какви са целите?

„Вероятно си спомняте, че работодателите се опитаха да отменят първите три дни болнични, които покриват. Спряхме това безобразие, но през тази година, с последния държавен бюджет, на работодателите беше опростен единият ден от тези три. Той се поема от нашите осигуровки. Така позволихме да се замрази майчинството на нива от 780 лв. Затова представителите на работниците трябва да са там – в Парламента, за да бдят за безобразията, които им се готвят, платени от лобистите на бизнеса, така че работниците да се тези, които плащат всички кризи. Ние ще бъдем тези, които в Народното събрание ще браним тези интереси“, посочва Ваня Григорова. Григорова допълва, че целта им ще бъде спирането на източването на пенсионната осигурителна и здравна системи към паразитни структури, „както това в момента се случва“.

В Кюстендил беше представен и водачът на листата на „Солидарна България“. Милена Георгиева е адвокат по професия, на 37 години. Живее и работи в Кюстендил. „Щастлива съм, че съм част от отбора на силните жени“, казва Георгиева.

Още: Ваня Григорова обвини Корнелия Нинова в манипулация

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Сачева намекна, че ГЕРБ може да предложи Борисов за премиер след изборите

Главчев увери "Прозрачност без граници", че изборите ще са честни и прозрачни

Главчев: България няма да е пречка пред Скопие по пътя към ЕС, но имаме условие

Малките партии искат повече пари за предизборна реклама

Анализатори: Чака ни римейк на сглобката, но с писмено споразумение

"Сини като знамето на ЕП и зелени като гората в България": ЦИК показа бюлетините за вота 2 в 1

След поредната катастрофа с жертви: Калин Стоянов иска драстичен скок на глобите

Киселова: Приетата забрана за реклама на хазарт е противоконституционна

ПП-ДБ искат извънредно заседание на НС заради увеличението на пенсиите

Надежда Йорданова: Към ПП-ДБ има атака след атака и скандал след скандал

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика