Венко Сабрутев: Ротация означава двама души да разменят постовете си

1796
Венко Сабрутев: Ротация означава двама души да разменят постовете си
Снимка: БГНЕС

„Премиерът Николай Денков заяви, че ще подаде оставка на правителството в деня, в който сме уговорили, че ще започне ротация. Ротация означава двама души да разменят постовете си“. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV депутатът Венко Сабрутев от „Продължаваме промяната – Демократична България“.

„Не е записано, че Денков ще бъде министър на образованието. Ще има ротация. Право на ГЕРБ е да не гласуват оставката на кабинета „Денков“. Ако те решат по този начин да се управлява България, те целенасочено водят към политически хаос“, посочи той.

Още: Паметници на глупостта и защитници на путинизма: Венко Сабрутев за боя в парламента

Според него премиерът и вицепремиерът са работили добре в тандем за частичното приемане на България в Шенген. „Има декларация, която е изчетена съвместно. Тя е водещата във взаимоотношенията. Имаме публична уговорка. Логиката е да продължи това, което до момента е работело. Целта е българите да пътуват без граници. Ако искаме това да се постигне, Денков трябва да е външен министър. Той отъпка пътеката“, каза още Сабрутев.

„Делян Пеевски иска да стане известен. Ние имаме академик Денков, доказан в света учен. Имаме министър-председател, който е приет от топ световните лидери. От другата страна имаме Делян Пеевски - световно известен с „Магнитски“ в САЩ и Великобритания. Искам да помоля – не ни карайте да се обясняваме за Делян Пеевски. Пълни глупости са, че води наши депутати. Каква ни е работата в кабинета на Пеевски? Имаме ясни отношения с ГЕРБ – наше правителство, подкрепено от тях. Това, че те се опитват да вкарат Пеевски през задната врата в управлението – трябва ясно да се каже. ГЕРБ и ДПС са естествени партньори“, коментира депутатът от ПП-ДБ.

За съдебната реформа

„На България е необходима съдебна реформа. През Конституцията направихме необходими стъпки за съдебна реформа. В предишните парламенти махнахме спецправосъдието. Преди да махнем този рекет, българският бизнес можеше да се събуди утре, а собствеността му да е друга. Всеки гражданин можеше да се събуди в собствения си дом и да се окаже, че той вече не е негов. Използвахме ДПС, за да направим съдебна реформа. Предстоят още много неща“, каза още Сабрутев.

Той не коментира защо бившият министър на вътрешните работи от „Продължаваме промяната“ Бойко Рашков не е в Комисията за дейността на групата около Мартин Божанов-Нотариуса, но посочи, че за неин председател е избран Никола Минчев, който е „безспорен, безспорен лидер“.

За Лукойл

„Нека да припомним липсата на платени данъци в продължение на 12 години при управлението на ГЕРБ от „Лукойл“. Нека да припомним отдаденото нефтено пристанище на цената на три наема в мол. Нека да припомни, че лидерът на тяхната партия играеше карти с директора на „Лукойл“. Нека да припомним „Турски поток“, за да тече руски газ, за да може да България да пълни руската хазна. Това беше тяхна инициатива. Кученца си подаряваха с Путин. Тази шизофрения да се върви с някакви листче – в публичното пространство са му излезли прякори от типа на „Фактурата“, посочи Сабрутев след пресконференцията на Делян Добрев от ГЕРБ, който обвини ПП във „финансиране на режима на Путин“.

Още: Венко Сабрутев за ИТН: Доказани лъжци

"Продължаваме Промяната" финансираха режима на Путин с повече от 10 млрд. лв. за период от две години, а сега ронят сълзи за Навални, каза на брифинг в парламента председателят на Комисията по енергетика в 49-ото Народно събрание Делян Добрев (ГЕРБ-СДС). Той предостави на медиите справка, която по думите му, показва, че само за един месец от времето на управлението на "Продължаваме Промяната" юни  2022 г. страната ни е донесла приходи за режима на Путин в размер на 426 млн. щатски долара.

Още: ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС се разбраха за дерогацията (ВИДЕО)

„Обещаваха ни, че без руски газ и петрол ще стане апокалипсис. Ако „Лукойл“ е повишила  покупките си на руски суров петрол по време на дерогацията, това е постижение на нашето правителство. Когато цените в Европа растяха, ние се ползвахме с едни от най-ниските в цяла Европа. Най-ниските цени на горивата не е минус“, заключи той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Асен Василев: Борисов не е в положение да поставя условия

"Русия осъществява директно терористични операции в България": Бойко Ноев с предупреждение

Ицо Хазарта: ПП-ДБ трябваше да избира между боб и леща, а хората искаха пържола. В менюто пържола нямаше

ПП: Парите за "Мини Марица Изток" ще се окажат недопустима държавна помощ

Премиерът с 11 000 лева заплата - на планина за Лазаровден и Цветница (СНИМКИ)

Прокуратура за предизборна употреба и бухалките на мутрите: Дълбоката държава през погледа на АКФ

"Асен Василев прибра 5,4 милиарда лева от енергетиката": Делян Добрев пак раздава присъди

Борисов: ПП фалшифицират документи, ще работя с тях само при доминираща роля на ГЕРБ

“Ченгеджийки номер“: Кирил Петков с първи коментар за фалшифицирането на документи

Главчев без заплата като външен министър, от каква сума се отказа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика