ВМРО: Прокуратурата да провери всички НПО-та, маргинализиращи циганите през последните 30 години

3275
ВМРО: Прокуратурата да провери всички НПО-та, маргинализиращи циганите през последните 30 години
Снимка: БГНЕС

ВМРО настоява за цялостен анализ на извършената работа от псевдоправозащитниците.

"Етническата битова престъпност трябва да бъде изкоренена, извършителите на такъв вид престъпления трябва да усетят цялата строгост на закона, за да няма рецидив. Именно поради това наше убеждение категорично подкрепяме действията на прокуратурата и МВР за преодоляване на този дълбок проблем в държавата, срещу който ние се борим от десетилетия".

ВМРО: Защитата на длъжниците от банки и колекторски фирми да се удължи 2 месеца след 13 май

ВМРО предлага защитата на длъжниците от банки и колекторски фирми да се удължи 2 месеца след изтичане на извънредното положение. Предв...

Това се казва в позиция на ВМРО – Българско национално движение "по повод поредния случай на агресия и побой на циганска банда над баща във Видин. Пострадалият Владимир Скорчев е бил с малкото си дете на ръце. Поводът – преди дни направил забележка на един от циганите за бързо шофиране. Скорчев е бит с бухалки, пострадала е и съпругата му. Малко преди този престъпен акт 90-годишен мъж беше пребит и ограбен отново от цигани в плевенско село".

От партията напомнят за извършени престъпления през последните години, като подчертават, че те са извършени от роми: „Циганите се държат така, сякаш са над закона, защото различни неправителствени организации през последните десетилетия им дадоха силата да вярват, че са над всички правила в България. Те стоят зад провалилата се интеграция, но в същото време никой не им потърси сметка къде отидоха грантовете, които получиха, за да приобщят циганите към българското общество. Защо повече от 30 години след гръмките приказки за „Декади на ромското включване“, по които усвоиха милиони, днес циганите са по-далеч от всякога от нормалните нрави, морал и порядки на държавата? Защото те днес буквално колят и бесят с чувство за безнаказаност, малтретират, нападат, изнасилват, мародерстват.

Нека вземем за пример, ако щете, и мерките, които Националният оперативен щаб предприе по затваряне на огнищата от COVID-19 в квартали с преобладаващо циганско население, и да сравним поведението на хората в тези места и в Банско, да речем. В гетата в София и Ямбол избухнаха бунтове, бяха нападани полицаи и разни правозащитници веднага заговориха за етнизиране на епидемията, че и за манипулиране на резултатите от тестовете. Някои дори поискаха закриване на ВМРО, защото сме дръзнали да предвидим това, което реално се случи – бум на заразени в десетки гета. Само че тези заразени, за разлика от хората в Банско, демонстративно отхвърлиха противоепидемичните мерки, които държавата наложи на всички. За тях КПП-тата са незаконни, карантината им ограничава правата, социалната изолация е форма на расизъм. А за останалите всичко това бяха мерки по преодоляване на трагедия с десетки хиляди жертви. Какво е това, ако не демонстрация на арогантност и отричане на държавността? А кой стои зад силата и самочувствието на тези хора?

Говорителите на НПО-тата моментално нападнаха държавата и вместо да помислят за живота на хората, живеещи в огнищата на зараза, те заговориха за дискриминация, загледани в поредния бъдещ транш", се казва в позицията.

Каракачанов предизвиква Груевски на исторически дуел

Лидерът на ВМРО – Българско национално движение, министър на отбраната и заместник министър-председател по обществения ред и сигу...

От ВМРО заставамат "зад твърдите действия на главния прокурор и на МВР, които целят въдворяването на ред, дисциплина и налагане на законността в цялата страна".

От партията припомнят, че вицепремиерът по обществения ред и сигурността и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов изготви и предложи на МС Концепция за цялостното справяне с несоциализираните маси, добила популярност като Концепция срещу циганизацията. „Концепцията беше обсъждана поне 6 месеца и бе изпратена за съгласуване и бележки от министерства, ангажирани с интеграцията на циганите. Тя беше внесена преди повече от 10 месеца за разглеждане в Министерски съвет, но отлежава по нечии бюра и до днес", завършва позицията на ВМРО.

Вижте още:

ВМРО: Настояваме Концепцията срещу циганизацията да бъде приета!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Антоанета Цонева: ГЕРБ показа, че без одобрението на ДПС не може да взема решения и отиваме на избори

Уволнения без край: Главчев с още смени на зам-министри, нова шефка и на Патентното ведомство

Кой е Георги Тахов - предложеният от Димитър Главчев за нов служебен земеделски министър?

Пореден трус в правителството на Главчев: Още един министър си отива (СНИМКИ)

Няма информация чужди служби да са искали смяна на директора на "Митниците", обяви министър

"Главчев е секретарка на Борисов - незабавно да подаде оставка": Оценка на Калоян Методиев

"ПП-ДБ сервираха служебен кабинет на ГЕРБ и ДПС": ИТН коментираха смяната на външния министър (ВИДЕО)

ЦИК се готви за изборите, хвали служебното правителство (СНИМКИ)

Дясната ръка на Румен Радев: Ясна е партийната принадлежност на кабинета "Главчев"

Гешев е сигурен, че Борисов стои зад взрива на колата му

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика