ВМРО също зове за оставка на здравния министър

2360
ВМРО също зове за оставка на здравния министър
Снимка: БГНЕС

Служебният кабинет се провали и с управлението на коронакризата. Това посочват от ВМРО в специална позиция относно новите мерки, които изискват наличието на "зелен сертификат". В нея определят мерките като социален геноцид и искат оставката на здравния министър Стойчо Кацаров.

"Седем месеца хаос и бездействие и за 48 часа отнемат основни конституционни права на българите. Настроиха всеки срещу всеки. Безсилие и немощ е!", казват от партията.

От ВМРО изтъкват, че не подкрепят истеричното антиваксърство, горенето на маски и всякакви подобни други истерии и антихуманен популизъм, свързани с коронавируса, категорично се обявяват против безпринципното налагане на мерки от страна на служебното правителство.

Нинова поиска оставката на Стойчо Кацаров

Министър Кацаров не е в състояние да се справи с кризата, която се задълбочава. Очакваме да подаде оставка. Това обяви на страницата си...

Според тях с въвеждането на зеления сертификат на практика за всички социални дейности, извън домашното битуване на българите, правителството на Радев ограничава основни човешки права, залегнали в глава втора на Конституцията на Република България. "И го прави нагло и без никакъв опит дори да проведе адекватна ваксинационна кампания в държавата. Седем месеца безсилие и почти нулева ваксинация и като резултат – рекорден брой заболели и починали. И типично по болшевишки – ограничения за около 80 процента от българите", аргументират се те.

От ВМРО изтъкват, че вече има граждани, които се готвят да протестират срещу държавата и срещу заведения, които им искат сертификат. На свой ред пък заведенията се канят да протестират срещу държавата.

"Лекари протестират срещу новите мерки, защото смятат, че няма да се спазват. Неваксинирани се питат защо са дискриминирани за сметка на ваксинираните. А преболедувалите все така не са напълно обхванати в облекченията. Всички се питаме защо администрацията, например, остава извън мерките. Честито! Настроихте всеки срещу всеки!", казват от ВМРО.

Воеводите определят всичко това като "чист провал" и напомнят, че ваксинираните са само 20 %. "Държавата ври и кипи от антиваксърски течения, които твърдят, че неведоми сили искат да ни чипират, а вие въвеждате зелен сертификат реално за цялата гама от социални дейности на българина без дори да сте си направили труда, между „изчегъртванията“ в държавата, да направите поне някаква работеща ваксинационна кампания. И като финал правите ваксината задължителна, за да живеят социално едва 20% от хората в държавата. Това е не просто провал. Това е социален геноцид!", заключват от ВМРО.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Не се очертава лесна и стабилна коалиция: Политолози за очакванията след изборите

Председателят на ЦИК се надява да няма пак "кодове" за машините

Росица Матева: ЦИК работи за честни избори 2 в 1

Започва регистрацията на независимите депутати за евроизборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com