X
 
 

Волен Сидеров защити тезата на Русия за агресия срещу Сирия и поиска КСНС по въпроса

1984 2
photo of Волен Сидеров защити тезата на Русия за агресия срещу Сирия и поиска КСНС по въпроса
Снимка: БГНЕС
Нарушено ли е международното право при ударите срещу Сирия? Това е основният въпрос по отношение на случващо се през последното денонощие, коментира председателят на "Атака" и на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров. Той направи това пред партийната телевизия "Алфа".

Сидеров смята, че никъде не е повдигнат въпроса за международното право, включително и устава на ООН към тези удари и посочва, че генералният секретар на ООН Антонио Гутериш косвен казал, че атаката е извършена в нарушение на устава на ООН. Няма доказана с международна експертиза химическа атака в град Дума, а ракетният удар се оправдава точно с химическа атака, казва националистът. Той попита и щяло ли да има среща на върха на ЕС, която да обсъди вероятното нарушение от страна на САЩ, Великобритания и Франция.

Сидеров се размечта да сме домакини на среща между ЕС и Путин

Министър-председателят Борисов може да направи моста между Москва и Брюксел. Един такъв ход от страна на България е и логичен и може би...

"В случая вече само Франция е член на ЕС, но все пак имаме член на ЕС, който е участвал в бомбено нападение над суверенна държава. Ако международното право не е спазено в този случай, то такива нападения се наричат агресия. Тогава световното обществено мнение трябва да изрази отношение дали това е агресия и ако да, то тогава какво става? Всяка държава, която реши, че може да наказва друга държава и е по-силна от нея, може да изпраща ракети ли? Така излиза", допълни председателят на "Атака". Той се надява президентът Радев да свика КСНС, за да се обсъди точно този въпрос. В Съвета да бъдат поканени и най-добрите специалисти по международно право, съветва Сидеров.

"Това, че си голяма страна със силна икономика и мощ не означава, че може да изпращаш ракети, където решиш", категоричен е Сидеров.

Лидерът на "Атака" смята и, че има достатъчно данни, сочещи, че случилото се в Дума било инсценировка. Като аргумент той даде войната в Ирак, а не конкретни данни от Сирия. "Там също беше посочена причината за нападението - притежаването на химическо оръжие за масово унищожение. После се оказа, че такова няма и от Вашингтон чухме само "сори". Само, че това "сори" струваше стотици хиляди животи. Не е добре, ако това се повтори в Сирия. На ход са държавниците, които трябва да определят дали тези удари имат правно основание или са агресия”, заключи Сидеров.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
    Вовата не е в ред! Само вижте налудничавия му поглед! Пропаднал руски трол!
  • Дивергент 1 Дивергент преди 1 година Профил на трол?
    Защо никой не говори за санкции и международна изолацияна на страните агресорки и нарушили международното право? Каква всъщност е дейноста на ООН?