VoteWatch Europe: Калфин е най-добрият евродепутат от България

24051
VoteWatch Europe: Калфин е най-добрият евродепутат от България
Снимка: БГНЕС

Ивайло Калфин е сред 30-те най-активно работещи депутати в Европейския парламент, който в момента има 766 членове от 28 държави. Това показва проучване на независимата неправителствена организация VoteWatch Europe, която наблюдава дейността на европейските институции. Калфин е най-добре представящият се в законодателната дейност български евродепутат. По брой доклади той се нарежда на 32-о място, а по становищата, които е изготвил, е 22-и.

Калфин вече подготви отчета на първия си мандат като член на Европейския парламент, който приключва през юни. В него той представя накратко работата си по 8 законодателни доклада, 9 становища и поправките към 73 законодателни акта на Европейския парламент. Този отчет беше изготвен от Ивайло Калфин заради дълга, който той пое пред българските граждани през времето на своя мандат. Темите, залегнали в него, ще търпят развитие в бъдеще и ще бъдат предмет на дискусии и коментари занапред, уверява той.

Калфин: БСП управлява като ГЕРБ и НДСВ

Евродепутатът от ПЕС Ивайло Калфин предупреди БСП, че всички управляващи, разпределяли финансови средства на принципа на симпатии и ант...

Ивайло Калфин преговаря от името на Европейския парламент и по дългосрочния бюджет на ЕС за 2014-2020 г. и беше първият представител на новите страни, комуто се поверява такова ключово досие. В отчета си той разказва за ползите от новата европейска директива за отвореното управление, за отпускането на допълнителни компенсации за затворените реактори в АЕЦ "Козлодуй", работата си отхвърлянето на споразумението АКТА и за подобряване на киберсигурността, както и за външния мандат на Европейската инвестиционна банка и др., по които беше докладчик на Европарламента.

ПЪЛНИЯ ТЕКСТ НА ОТЧЕТА НА ИВАЙЛО КАЛФИН МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика