ВСС гласува държавни пари за реклама на комисия, която вече се рекламира с европари

691
ВСС гласува държавни пари за реклама на комисия, която вече се рекламира с европари
Снимка: БГНЕС

Висшият съдебен съвет (ВСС) ще пръсне 7100 лв. за заснемането на видеоклип, който ще рекламира дейността на комисията по предложенията и атестирането. На всичкото отгоре клипът ще е оформен като интервю с председателя на комисията. Самата комисия е органът, предизвикал серия обществени скандали, на който наскоро парламентът вдигна заплатите и ги приравни с конституционните съдии, за да "не ходят членовете му по джапанки".

Решението за излъскване на имиджа е било взето на вчерашното заседание на пленума на ВСС, информира в. "Сега". Срещу него е имало сериозна съпротива - 8 души са гласували против, но в крайна сметка сумата бе отпусната с други 10 гласа. На практика парите ще отидат за рекламиране на дейността на комисия, чиито функции засягат единствено магистратите, поради което няма нужда да е популярна сред гражданите, а и едва ли ще стане, колкото и видеоклипове да се заснемат. Парите бяха отпуснати по изричното искане на председателя на комисията Милка Итова. Предстои сключването на договор с БНТ за заснемане на филмчето.

ВСС спря дело срещу следовател към Софийската градска прокуратура

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет спира производството по дисциплинарно дело по описа на ВСС срещу Петьо Велков Петров, зае...

Освен безсмислената реклама на комисия, която на практика е вътрешноведомствена, има и друг проблем. Нейните правомощия и функции вече са разказани в друг клип, платен с европари по програма ОПАК. Целият проект, изпълнен от ВСС, е на обща стойност близо 500 хил. лв. С част от тези пари са заснети 10 клипа, качени на сайта на съвета. Идеята е да се подобри комуникацията на ВСС с обществото и да се популяризира работата му. В един от епизодите са описани функциите на самия съвет, както и на комисията по атестиране. Придобитата популярност обаче явно не е достатъчна и сега ще се платят още пари. В проектодоговора с БНТ се предвижда клипчето да бъде излъчено в националния ефир. Няма посочена цена колко ще струва това.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика