За цветята пред Живков - Костадин Чакъров: Браво, Корнелия. Асен Генов: Да се извини

9959
За цветята пред Живков - Костадин Чакъров: Браво, Корнелия. Асен Генов: Да се извини

Костадин Чакъров, бивш председател на Съюза на комунистите в България и политически съветник на тоталитарния водач Тодор Живков, и журналистът от "Протестна мрежа" Асен Генов влязоха в ожесточен спор по темата за престъпленията на комунистическия режим в България. 

Повод за разговора в ефира на Нова телевизия беше посещението на депутатите от парламентарната група на БСП начело с новия лидер на левицата Корнелия Нинова на родната къща и къщата музей на Тодор Живков и поднасянето на цветя пред паметника му.

Първи лидерски сблъсък между Борисов и Нинова в парламента

Няма да коментирам декларацията на госпожа Нинова. На местните избори всеки си показа кой кой е. Това заяви премиерът Бойко Борисо...

Аз смятам, че е важно за българското общество да се знае истината такава, каквото и да е. Ние сме живяли във време на изключително сериозен терор, особено в първите години на режима, каза Асен Генов, който припомни за десетките убити в първите години след 9 септември 1944 г. с, по думите му, "благословията на Тодор Живков".

Редно ли е германска партия да отиде на поднесе цветя на Хитлер (Адолф Хитлер, бел. ред.) или италианците на Дучето (Бенито Мусолини, бел. ред.), попита Генов.

"Защо непрекъснато се връщаме на убийствата", каза пък Костадин Чакъров като контрааргумент. "Нека да върнем малко по-назад. Да, наистина е било разправа, физическа разправа", заяви бившият съветник на Живков, като каза "но да видим кой направи деветоюнския преврат, 23-та година..." Според него се нуждаем от един нов прочит на историята.

Корнелия Нинова трябва да се извини на българския народ за това, което направи, каза Асен Генов по повод поднасянето на цветя на паметника на Живков от страна на БСП. Той припомни, че е приет през 2000 г. Закон, който обявява комунистическия режим в България за престъпен.

Асен Генов за Actualno.com: Добрата новина е, че Бареков не може с 200 хил. души да стане премиер

Асен Генов е един от най-популярните български блогъри и може би най-популярното лице на "Протестна мрежа". Генов е и човекът, който на...

Искам да поздравя на Корнелия Нинова, жените служат много по-честно на идеали... Затова, че сложи цветя, каза пък Костадин Чакъров. 

"Той 35 години ръководи, ако искате както искате го наричайте, диктатор, султан, падишах", коментира още той режима на лидера на БКП. "Това са Стамболов, Цар Борис и Тодор Живков", допълни привърженикът на комунистическата идея.

"Този колега има тотално неуважение спрямо фундаментални принципи на демокрацията", коментира от своя страна Асен Генов по повод на думите на Чакъров.

"Взимате изолирани случаи", каза пък бившият съветник на Живков. На въпрос имало ли е свобода Костадин Чакъров попита: "Какво означава свободата?"

Вижте новогодишните картички с подписа на Тодор Живков

Поздравителни картички с подписа на Тодор Живков бяха подредени в изложба под мотото „Да ни е честита Новата година”, инфор...

"Преди един ден, другарката Корнелия поднесе цветя на паметника на диктатора. И показа, че БСП вечно ще сипва сол в раните и ще разделя обществото. Напомни ни, че промяната в БСП, превръщането й в разумна левица, не е възможна", коментира от своя страна във Facebook профила си лидерът на ДСБ Радан Кънев. "Остава само един въпрос - защо този лявосектантски подход, другари? Защо не поканихте и другите фенове на Живков? Борисов, Каракачанов, Бареков, Първанов?", каза той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика