X
 
 

За спешни мерки срещу коронавируса настоява НФСБ

498 0
За спешни мерки срещу коронавируса настоява НФСБ
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com
Спешно на граничните пунктове с Турция - Малко Търново, Лесово и Капитан Андреево да бъдат монтирани термокамери и изолатори и да бъде създадена организация за транспортирането и лечението на хора със симптоми на китайския коронавирус, настояват от НФСБ.

Според НФСБ е изключително опасно констатирането на 12 случая на заразени с коронавирус в съседна Турция, още повече, че тази информация е от преди повече от седмица и най-вероятно броят на заразените се е увеличил. "България трябва да предприеме крайни мерки за защита на населението и икономиката си в частност на туризма, тъй като наличието на коронавирус в България би съсипало туристическия сезон и като цяло туризма години напред", заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов в официално изявление на трибунка в парламента.

Защо Китай си търси виновник за коронавируса в лицето на САЩ?

Расте броят и на заразените, и на починалите от новия коронавирус в Китай. А междувременно властта в Пекин си търси виновник за бедстви...

Той обяви, че ще настоява към кризисния щаб при премиера спешно да бъдат обсъдени и приети мерки за предпазване и да се разработи авариен план, включващ и крайни мерки срещу навлизането на вируса в България. "Към настоящия момент единствените мерки за предпазване от вируса, които са взети у нас, са монтираните термокамери на летищата, както и съответната организация за изолиране на заболелите, които са констатирани, обаче на летищата", посочи Симеонов. "Въпросът е изключително сериозен и това, че все още не е подпалил нашата черга, не означава, че не трябва да вземем превантивни мерки", коментира той и добави, че ако е необходимо, НФСБ ще настоява за още по-крайни мерки, включително ограничаване на влизането в България на граждани от страни с разпространен коронавирус.

 

 

 

След спешния съвет на ЕС: Засега няма опасност от коронавируса

След спешния съвет на здравните министри на ЕС снощи беше обявено, че Европейският съюз не обяви извънредно положение заради новия кита...

Actualno.com

Етикети: