Заместникът на Симеонов: Най-важни са децата

2368
Заместникът на Симеонов: Най-важни са децата
Снимка: БГНЕС

Заемам отговорен пост, който изисква продължаване на започнатото по линия на управленската програма на правителството, а също за повишаване на доходите на населението. "Това са мои приоритети, към които ще се стремя", подчерта новият вицепремиер по икономическата и демографска политика Марияна Николова.

Запитана дали одобрява изказването на бившия вицепремиер Валери Симеонов за майките на деца с увреждания, Николова отговори с думите: "Аз съм майка" и отказа да коментира изказването на предшественика си. Тя каза и, че към конкретно дете не би направила изказване. На уточняващ въпрос дали ѝ тежи наследството на вицепремиерския пост, Николова отговори: "Мога да кажа едно - не съм човек, на когото нещо тежи. Избрана съм за вицепремиер, да работя в полза на България, за гражданите, обществото и да изпълнявам управленската програма. На мен за момента нищо не ми тежи".

Марешки: Биографията на Марияна Николова малко ни притесни

Част от биографията на Марияна Николова малко ни притесни – това, че е била част от Топлофикация-София, заяви лидерът на „В...

Ресорът на отговорност на досегашния вицепремиер беше изключително отговорен - това са много министерства, държавни агенции, отбеляза Николова и добави, че не знае дали ресорът ще бъде променен, защото това е прерогатив на министър-председателя - да прецени конкретния ресор на отговорност на новия вицепремиер. "Ако той бъде запазен, мой приоритет ще бъде икономиката, демографската политика, също така не е без значение здравеопазването. Интерес за мен представляват и децата - те са нашето злато. Искам да кажа, че ако ресорът на отговорност е свързан с Държавната агенция за закрила на детето, която досега беше ресорна отговорност на вицепремиера по икономическата и демографска политика, ще искам да ми бъдат представени конкретни мерки и конкретни въпроси, които касаят здравето на детето. Защото нашите деца трябва да бъдат здрави", добави Николова.

По отношение на доходите Николова каза, че възнамерява да проведе срещи с браншовите, работодателските и синдикални организации, също с кметовете на които да се разгледат проблемите.

По отношение на законодателството тя отбеляза, че ако бъде приет законопроекта за защита от шума, ще има санкции за нарушителите. "В този закон не е записано, че вицепремиерът може да ходи с шумомер, записани са институции, които са оторизирани да извършват контрол", отбеляза Николова.

"Работата ми като вицепремиер ще бъде насочена към изпълнение на порграмата на правителството и на приоритетите, заложени в самото коалиционно споразумение. Добрата бизнес среда, благоприятните условия за легален бизнес и развиване на родно производство ще повлияят по отношение на доходите, които са свързани със стимулиране на активността и икономическата отговорност за благоприятната среда за развитие на бизнеса", заяви Николова.

Окончателно: Приеха оставката на Валери Симеонов след скандал в парламента

Парламентът гласува поредните персонални промени в състава на правителството. Депутатите дадоха съгласието си да освободят Валери Симео...

По повод съобщения в медиите, Николова уточни, че преди много години е членувала в Софийска адвокатска колегия, че никога не е членувала в политическа партия, също че не е била телевизионна водеща. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Сини като знамето на ЕП и зелени като гората в България": ЦИК показа бюлетините за вота 2 в 1

След поредната катастрофа с жертви: Калин Стоянов иска драстичен скок на глобите

Киселова: Приетата забрана за реклама на хазарт е противоконституционна

ПП-ДБ искат извънредно заседание на НС заради увеличението на пенсиите

Надежда Йорданова: Към ПП-ДБ има атака след атака и скандал след скандал

Бойко Борисов: Иванов и Атанасов не искаха Асен Василев за финансов министър (ВИДЕО)

ЦИК определи реда на участие в процеса на удостоверяване

Военният министър иска България да се настани в европейската отбранителна база

"Продължаваме промяната" за пенсиите: Ограбване на българския народ няма да мине

Какво свършиха депутатите от 49-ото Народно събрание?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика