Зеленогорски: Без РБ в парламента може да се отвори път към коалиция между ГЕРБ и БСП

2160
Зеленогорски: Без РБ в парламента може да се отвори път към коалиция между ГЕРБ и БСП
Снимка: БГНЕС

Без РБ в парламента може да се отвори път към коалиция между ГЕРБ и БСП. РБ е единственият гарант това да не се случи. Това заяви съпредседателят на групата на Реформаторите в парламента Найден Зеленогорски (ДБГ) на брифинг след Националния съвет на "Движение България на гражданите" (ДБГ) от Реформаторския блок (РБ) .

Според него дясно-центристко управление, което да продължи реформите, е най-добрата перспектива за България и това, за което ДБГ работи. Зеленогорски подчерта, че очакванията на РБ са да бъде част от следващия парламент.

"РБ има подкрепа на около 6% от гласуващите у нас и е сред най-конкурентните проекти. Фрагментирането е голямо изпитание за гласуващите в дясно. Сега има опити да се нанесат сериозни поражения върху РБ, една партия напусна, но пък друга влезе в РБ, а ние, в Блока, оставяме вратата отворена към всички, включително и към тези, които напуснаха РБ", заяви Зеленогорски, цитиран от пресцентъра на ДБГ.

"Бяхме и партньор, и коректив, и конкурент на ГЕРБ в това дясно-центристко управление" каза председателят на партията Меглена Кунева.

Зеленогорски: Притеснен съм от фрагментирането на дясното

Притеснен съм от фрагментирането на дясното, все пак се надявам, ако се явим с отделни проекти на изборите, да не горим мостове. Това ...

"Въпреки естествени съюзници като партии от ЕНП, с ГЕРБ ние бяхме често коректив, а често и конкурент на ГЕРБ", посочи тя. Според нея приносът на ДБГ към програмата на РБ е с фокус върху образованието, културата, развитието на демокрацията, инфраструктурата, правовия ред и антикорупционните мерки.

Зеленогорски съобщи, за период от 2 години РБ има внесени 90 законопроекта, а с други партии заедно внесените законопроекти са 138.

Даниел Вълчев подчерта, че РБ ще има такава подкрепа на следващите избори, че да може да се направи дясно-центристко правителство и да продължат реформите. "Очевидно е, че който не иска да има ляво правителство, доминирано от БСП, и който не иска в следващо правителство ГЕРБ да си правят каквото искат, ще гласуват за РБ", каза той.

Димитър Делчев, секретар на парламентарната група на РБ, съобщи, че на конгреса на РБ следващата седмица ще се установи нов начин на функциониране на РБ, с нови органи, гражданско участие и индивидуално и групово членство. "ДБГ ще мобилизира стотици свои членове да участват в този конгрес", информира Делчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика