Зеленогорски е уверен: РБ ще бъде част от следващия парламент

1472
Зеленогорски е уверен: РБ ще бъде част от следващия парламент
Снимка: БГНЕС

Реформаторският блок е в добра кондиция и аз, като началник на щаба, ще направя всичко възможно ние да бъдем част от следващия парламент. Това заяви съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок (РБ) Найден Зеленогорски в кулоарите на Народното събрание.

В отговор на въпрос за нов десен проект на отцепилата се от блока партия ДСБ, Зеленогорски посочи, че "някак си партизански" се основава този проект, няма информация какво и как се случва. Според него не трябва да се правят драми от такива неща. Ако колегите и те са част от следващия парламент, надявам се да си сътрудничим и отново да има едно дясноцентристко мнозинство, коментира той.

Зеленогорски е доволен, че държавният бюджет за 2017 г. е минал на първо четене, но отбеляза, че не може да си обясни поведението на БСП, на ДПС и на останалите опозиционни сили, които не са го подкрепили.

Зеленогорски се чуди защо президентските избори довеждат до правителствена криза

Когато загубихме стабилността, която имаме в момента, която е усилие и на ГЕРБ, и на Реформаторския блок (РБ), и на Патриотичния фронт,...

Те са готови да поставят на изпитание целия български народ заради техния краткотраен политически интерес, коментира Найден Зеленогорски. Изключителен хазарт на политиците би било, ако се остави държавата шест-седем месеца без бюджет, смята депутатът.

Той отбеляза, че предсрочни избори се очертават в началото на април и изрази съмнение, че в рамките на оставащите няколко месеца ще могат да се гласуват най-важните неща - второто четене на бюджета, антикорупционният закон и референдумът. Референдумът е свързан с генерални промени в няколко закона, това не може да става от днес за утре и да го пишеш "на коляно", каза Зеленогорски. По думите му обикновено всички закони, написани "на коляно", после създават огромни проблеми на цялото общество.

Във връзка с евентуално въвеждане на мажоритарен избор, Зеленогорски каза, че според него процесът по създаването на такъв законопроект ще бъде много тежък и трябва да бъде обсъден с обществото. Като цяло, ние искаме максимално да отговорим на изискванията на хората, защото те са суверенът, те вземат решение, но и да покажем какви са опасностите, коментира той.

По думите му трябва да се направи такъв законопроект, който да не ни доведе 27 години след началото на българската демокрация до еднопартийна или двупартийна система. Това за България и за нашата кратка демокрация би било убийствено, посочи Зеленогорски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика