Зеленогорски: Не можем да си сътрудничим с партията на Местан

1992
Зеленогорски: Не можем да си сътрудничим с партията на Местан
Снимка: БГНЕС

Много сме амбицирани на тези парламентарни избори да се представим много добре. Това заяви Найден Зеленогорски, след като внесе регистрацията на Реформаторския блок за предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Предстои около седмица през, която реформаторите ще добавят още политически сили към блока, каза още Зеленогорски. Законът, според него, позволява в тази една седмица, при извършена регистрация, да се увеличава броят на партиите в коалицията. В момента реформаторите преговарят с няколко партии, каза още той, без да обяви кои са тези партии. До 10 дни ще бъде представена и програмата на блока и водачите на листи. В момента нормално вървят и преговорите за водачи на листи.

Зеленогорски: Вратата на Реформаторския блок е отворена за всички вдясно

Реформаторският блок (РБ) стои добре след този конгрес и вратата е отворена за всички, включително за колегите, които ни напуснаха. На ...

При всички случаи фрагментирането вдясно би трябвало да притеснява всички, особено десните избиратели. “Ние направихме всичко възможно, за да обединим максимален брой от политическите проекти, които са вдясно. За нас този опит за разбиване на Реформаторския блок беше грешка. До последно вратите бяха отворени. Отворени са още една седмица, защото вдясно единственият проект в момента, който влиза в парламента е Реформаторският блок. За нас този въпрос не стои. Ние ще бъдем част от българския парламент, но силно се надявахме да имаме една по-значителна група, което можеше да се случи, ако нямаше такова фрагментирано дясно”, каза още Зеленогорски.

За раздялата с Народна партия „Свобода и достойнство” (НПСД) на Орхан Исмаилов, Зеленогорски каза: ”Оставаме вгледани в една посока - евроатлантическата ориентация. Те (НПСД) искат да си изведат голямата битка с ДПС и смятат, че заедно с ДОСТ ще бъдат по-силни. Ние уважаваме това тяхно решение, но ясно казахме, че по никакъв начин не можем да си сътрудничим с партията на Лютви Местан”, каза Зеленогорски.

Той допълни, че в блока в момента има четири партии, както и индивидуални и групови членове, които се представляват от Петър Москов и много скоро ще се увеличи броят на партиите с още няколко.

За нас благоприятен ще е резултатът, при който ще има сформиране на дясноцентристко мнозинство и има дясноцентристко правителство. България трябва да продължи по този път и РБ е единствения гарант да има дясноцентристко управление. В противен случай е напълно възможно да се стигне до правителство и мнозинство между ГЕРБ и левицата, което би създало огромни проблеми на България, обясни още Зеленогорски.

Зеленогорски: Без РБ в парламента може да се отвори път към коалиция между ГЕРБ и БСП

Без РБ в парламента може да се отвори път към коалиция между ГЕРБ и БСП. РБ е единственият гарант това да не се случи. Това заяви съпре...

Той коментира и програмата на БСП, като каза, че не е въодушевен от прочетеното. Димитър Делчев обяви, че ако програмата на БСП се изпълни би струвала 14 млрд. лв., което е колкото 4 фалирали банки като КТБ.

“Имайки предвид, че БСП ще бъдат тежки популисти и ще се опитат да източат хазната през разни популистки мерки след изборите, за нас е още по-голяма отговорност да имаме добър резултат, да сформираме в следващия парламент дясноцентристко правителство и така да се противопоставим на опитите България да бъде върната десетки години назад”, каза Делчев.

Зеленогорски допълни, че в момента няма никой от ръководните тела на блока, който да е част от ДПС, а “с бъдещата група на НПСД и ДОСТ ние ще си сътрудничим по линия на евроатлантическата ориентация”. Очевидно в момента има опит корабът да бъде обърнат на североизток, а в България има значително мнозинство, което стои зад членството на България в ЕС и НАТО. Ще подкрепяме тази ориентация и си сътрудничи с всеки политически проект в парламента, който върви в тази посока, каза Зеленогорски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика