Златанова: 63,89 % е усвояването на еврофондовете към момента

23341
Златанова: 63,89 % е усвояването на еврофондовете към момента
Снимка: БГНЕС

63,89 % е усвояването на еврофондовете към момента. Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова, предаде „Фокус”.

„Има съществено подобрение, относно сроковете за изпълнение на европроекти, спрямо началото. Трябва да има подобрение в комуникацията с администрацията. След като оправихме сроковете с парите, трябва да оправим и сроковете с комуникацията”, заяви Златанова. По всички програми тази година би трябвало да има процедури. Европейската законодателна рамка се забави и това ще позабави и нашата законодателна рамка. Лично аз залагам на ОП „Транспорт” ОП „Управление на човешките ресурси”. Не ми се иска да поставям в риск националният бюджет, само и само да кажем, че сме пуснали процедурите най-рано от всички страни-членки на ЕС”, заяви още Златанова.

Андор: България наваксва с еврофондовете по-бързо от Румъния

Европейският комисар по социалната политика и заетостта Ласло Андор призова България и Румъния да не бъдат поставяни винаги под общ з...

„Подготвен е план за действие по ОП „Околна среда”, идентифицирани са проекти, които носят някакъв вид порок и предстои да бъде взето решение по какъв начин ще бъде изчистена грешката. Търси се най-добрият вариант, по който да бъде изчистена грешката. Търси се решение, което би свело щетата до минимум, амбицията ни е да останат в България тези средства, а не да бъдат върнати в Брюксел”, заяви Спиридон Александров от ОП „Околна среда”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика