Златанова: Ние сме тези, които трябва да платим сметката на предишното правителство

14767
Златанова: Ние сме тези, които трябва да платим сметката на предишното правителство
Снимка: БГНЕС

В последните няколко дни сме свидетели на опити за груби манипулации, лъжи и внушения, че правителството има проблем по отношение на европейските средства, заяви вицепремиерът Зинаида Златанова след заседанието на кабинета, съобщи БГНЕС.

Ние сме тези, които трябва да платим сметката на предишното правителство, всичко, на което сме свидетели да се случва в момента в европейските фондове, както закъснения в усвояването, така и спирането на плащанията по "Околна среда" е в резултат на дългогодишно прикриване на проблеми в управлението на европейските фондове, коментира още вицепремиерът.

Във връзка с информациите за проблеми по ОП "Развитие на човешките ресурси" и по-специално проблемите, свързани с директора на Агенцията по заетостта, Златанова обясни, че рискът от усвояване на средствата от ОП "Развитие на човешките ресурси" към края на годината може да бъде сведен до нула, съобщи вицепремиерът.

Вече получихме коментарите на ЕК по изпратения вариант на споразумението за партньорство, ще обсъдя с министрите коментарите на комисията, каза още Златанова. Тя съобщи, че ЕК е одобрила апликационната форма на проекта за Северната тангента на София.

Златанова: Ще получим още финансови санкции заради нерентабилни проекти

България може да получи още финансови санкции заради това, че от ГЕРБ са финансирали нерентабилни проекти по време на своето управление...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика