Златанова отрича, че ЕК ни готви нова финансова тесла

19320
Златанова отрича, че ЕК ни готви нова финансова тесла
Снимка: БГНЕС

"Спиране на средства" – нито има такава дума, нито има такова нещо. Не е хубаво да спекулираме с тези неща. Това каза вицепремиерът Зинаида Златанова по повод информация, че финансовата комисия на Европейския парламент предлага на Еврокомисията окончателно спиране на всички еврофондове за България, предаде БГНЕС.

Вицепремиерът обясни, че ЕП е изготвил голям доклад, който касае като цяло представянето на всички процедури и правила, по които ЕК управлява средствата на европейските данъкоплатци. В него има един параграф, който обръща внимание, че следва да се засили фокусът към България, уточни Златанова. Тя подчерта, че не е хубаво да се спекулира с тези неща.

Северен Рейн-Вестфалия поиска неусвоените от България еврофондове

След като България не може да усвоява европейските фондове и не успее да се научи, то нека неусвоените средства да отидат в Северен Рей...

Досега при управлението на кабинета "Орешарски" основният проблем се оказа ОП "Околна среда". От ГЕРБ казват, че заради замразяването на средства е възможно държавата да трябва да плаща по проекти от програмата, тъй като ЕС няма да даде пари.

Днес стана ясно и че няма да има финансови корекции по програма САПАРД. Както е добре известно, делото срещу бизнесмена Марио Николов тръгна отново по решение на съда. Николов е съден за източване на милиони по САПАРД чрез продажба на стара техника в Германия, декларирана като нова. В Германия обвинените в измама лица бяха осъдени и някои от тях излежаха присъдите си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика