Златанова: В коментарите на ЕК няма изненади

12234
Златанова: В коментарите на ЕК няма изненади
Снимка: БГНЕС

"В коментарите на ЕК по Споразумението за партньорство няма нещо, което да ни изненадва, това е очаквана и рутинна процедура".

Това заяви вицепремиерът по европейските въпроси и министър на правосъдието Зинаида Златанова в началото на работно заседание, на което министри, заместник-министри, ръководители на Управляващите органи и представители на Централното координационно звено обсъдиха последните бележки на Европейската комисия по Споразумението за партньорство, получени на 6 юни 2014 г., съобщиха от правителствената информационна служба.

По време на заседанието стана ясно, че в срок до 26 юни българските власти ще отговорят на поставените от ЕК въпроси.

Златанова подчерта необходимостта от това цялата налична документация, планове и стратегии, които се отнасят до програмен период 2014-2020 година, да бъдат изпратени на Европейската комисия във възможно най-кратки срокове с цел ускоряване на процеса по финализиране на преговорите. "Това трябва да стане с цел улесняване на преговорите с европейските ни партньори. Вътрешнополитическите процеси не трябва да влияят върху финализирането на Споразумението за партньорство", коментира Зинаида Златанова.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов посочи, че Стратегията за развитие на транспортната система ще бъде внесена на утрешното заседание на правителството. Заместник-министърът на образованието Иван Кръстев заяви, че в сряда изтича срокът на публичното обсъждане на Националната стратегия за висшето образование, след което предстои нейното внасяне в Министерски съвет.

ЕК с нова огромна порция критики към България за периода 2014 - 2020 година

Европейската комисия изпрати коментарите по проектоспоразумението за партньорство с България за периода 2014-2020 година (СП), предад...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика