X
 
 

Живи статуи ще покажат рядкото изкуство пред барокови сгради в Русе

3490 0
photo of Живи статуи ще покажат рядкото изкуство пред барокови сгради в Русе
Снимка: ruseart.info
Крайдунавският град ще е домакин от 20 до 23 юни на Международния фестивал на живите статуи, който ще премине под мотото „Ставаме на пет, фестивалът през годините“. Местата за изява на уличното изкуство се разширяват и достигат от пл. „Свобода“ до градинката на пл. „Батенберг“ (между РБ „Любен Каравелов“ и СУ „Христо Ботев“). На главната улица „Александровска“ ще бъдат  издигнати четири изложбени шатри, които ще представят по едно от предишните издания на фестивала. 

В градинката пред Регионалния исторически музей на 20 и 21 юни ще има представление на 10 живи статуи от Украйна, Португалия, Франция и България. Театър „Маска“ от Букурещ ще покаже две представления на „Историята на танца“ на 22 и 23 юни на пл. „Батенберг“ и на пл. „Свобода“. Творческото предизвикателство представя 12 композиции с участието на 24 актьори.  

Създадена работилница ще покаже грим, техники, облекло и пластика, както и философията на живите статуи. Две театрални постановки - „Три сватби и едно възкресение“ с режисьор Ивайло Ненов и „Камъни в джобовете“ от Мари Джоунс на режисьора Венцислав Асенов са част от съпътстващата програма на фестивала.

Финален акорд на 23 юни ще постави огнения пантомимен спектакъл „Пробуждане“ на българския театър „Палячи“.  

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 3 от 5. Гласували общо: 2 потребители