X
 
 

Модернизират основен булевард в Русе

1126
photo of Модернизират основен булевард в Русе
Снимка: Община Русе
Най-голямата вътрешна пътна артерия в Русе по направление изток-запад - бул. „Липник“ ще получи модерна визия по трансграничен проект. На 4 декември в Община Русе, се проведе пресконференция по проект „Добре развита транспортна система в Еврорегион Русе – Гюргево за по-добра свързаност с TEN-T мрежата“, финансиран по Програма „Интеррег V-A Румъния-България 2014-2020“. Партньори по проекта са Община Русе и Община Гюргево като водещ партньор.

Представянето откри Даниела Шилкова - зам.-ръководител в присъствието на ръководителя на проекта Богдан Кирпизису и други представители от двата екипа.

В Русе популяризират Пътя на римските императори и Дунавския път на виното

В периода от 26 от 28 ноември в залите на Регионалния исторически музей и в Клуба на дейците на културата в Русе се проведе среща на па...

Устойчивата транспортна свързаност, за която ще  допринесе проектът, е основен фактор за стимулиране на икономическата конкурентоспособност и устойчиво развитие на Европейския съюз и допринася за развитието на вътрешния пазар, като цели нарастващо икономическо и социално сближаване. Общата стойност на проекта за двата партньора е 15 324 710,56 лв. като финансовите средства в бюджета на Община Русе са в размер 6 295 697,49 лв. 85% от тях са безвъзмездна финансова помощ в рамките на Европейския фонд за регионално развитие, 13% - съфинансиране от държавния бюджет и 2% собствен принос на бенефициента.

Проектът, който е с продължителност 2,5 години, цели по-добро свързване на Община Гюргево и Община Русе с мрежата TEN-T чрез действия, които водят до модернизация на пътната инфраструктура в двата града. Това ще бъде постигнато чрез рехабилитация на пътната настилка и тротоарите на русенския булевард “Липник” в неговата цялост (4300 м), като ще бъдат положени нови пътни маркировки и вертикална сигнализация и 6662 м инфраструктура в Община Гюргево. Дейностите включват още изготвяне на съвместна стратегия за оптимизиране на транспортните условия в трансграничния регион, както и развитие на съвместна система за наблюдение на трафика.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.