X
 
 

Модернизират основен булевард в Русе

1071
photo of Модернизират основен булевард в Русе
Снимка: Община Русе
Най-голямата вътрешна пътна артерия в Русе по направление изток-запад - бул. „Липник“ ще получи модерна визия по трансграничен проект. На 4 декември в Община Русе, се проведе пресконференция по проект „Добре развита транспортна система в Еврорегион Русе – Гюргево за по-добра свързаност с TEN-T мрежата“, финансиран по Програма „Интеррег V-A Румъния-България 2014-2020“. Партньори по проекта са Община Русе и Община Гюргево като водещ партньор.

Представянето откри Даниела Шилкова - зам.-ръководител в присъствието на ръководителя на проекта Богдан Кирпизису и други представители от двата екипа.

В Русе популяризират Пътя на римските императори и Дунавския път на виното

В периода от 26 от 28 ноември в залите на Регионалния исторически музей и в Клуба на дейците на културата в Русе се проведе среща на па...

Устойчивата транспортна свързаност, за която ще  допринесе проектът, е основен фактор за стимулиране на икономическата конкурентоспособност и устойчиво развитие на Европейския съюз и допринася за развитието на вътрешния пазар, като цели нарастващо икономическо и социално сближаване. Общата стойност на проекта за двата партньора е 15 324 710,56 лв. като финансовите средства в бюджета на Община Русе са в размер 6 295 697,49 лв. 85% от тях са безвъзмездна финансова помощ в рамките на Европейския фонд за регионално развитие, 13% - съфинансиране от държавния бюджет и 2% собствен принос на бенефициента.

Проектът, който е с продължителност 2,5 години, цели по-добро свързване на Община Гюргево и Община Русе с мрежата TEN-T чрез действия, които водят до модернизация на пътната инфраструктура в двата града. Това ще бъде постигнато чрез рехабилитация на пътната настилка и тротоарите на русенския булевард “Липник” в неговата цялост (4300 м), като ще бъдат положени нови пътни маркировки и вертикална сигнализация и 6662 м инфраструктура в Община Гюргево. Дейностите включват още изготвяне на съвместна стратегия за оптимизиране на транспортните условия в трансграничния регион, както и развитие на съвместна система за наблюдение на трафика.

Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Самоук художник от Айтос реди пета самос...

Иван Петров не е учил живопис, но рисува от малък. Това му дава вътрешно чувство за свобода и удоволетворение. Днес, той е зрял мъж на ...

missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 15-16 декември

Овен Празничната еуфория и цялата тази приповдигнатост ви идват твърде много. Вие умеете да контролирате емоциите си и се чудите защо...

Последно в Актуално