Общинският съвет на Русе одобри процедурата за продажба на общински жилища

2234
Общинският съвет на Русе одобри процедурата за продажба на общински жилища
Снимка: Община Русе

На днешното си заседание Общинският съвет гласува продажбата на 45 от предвидените общо 48 общински жилища. Решението беше прието с гласовете на 36 съветници, нямаше „против“, а 12 се въздържаха.

Цените, на които ще се продават апартаментите, са по пазарни оценки, определени от лицензиран оценител, и бяха приети и утвърдени с днешното решение на ОбС.

В Благоевград ще предоставят общински жилища на бежанци

Община Благоевград ще предоставя общински жилища на бежанците от войната в Украйна, пише "Югозапад Днес". Кметът Илко Стоянов беше кате...

На сесията стана ясно, че кандидатите, които участват в класирането за закупуване на общински жилища, са 492. Поради неспазване на изискванията по Наредба №6 са отпаднали 65 наематели.

В хода на обсъждането Елеонора Николова от групата на СДС определи някои от цените на общинските жилища като неоправдано високи. Тя внесе предложение да бъдат коригирани с намаление от 20%, което не беше прието от общинските съветници.

Решението на Общинския съвет, заедно с утвърдените списъци с класираните, некласираните кандидати и жилищата, предстои да бъдат публикувани на интернет страницата на институцията. След влизането на решението в сила ще стартира същинската процедура по издаването на заповеди за закупуване, в които ще бъдат посочени видът, административният адрес на жилището, купувачът, цената, дължимите данъци и такси, и начинът на плащане. Ако то не бъде извършено в тримесечен срок от издаването на заповедта, това ще се счита за отказ от страна на наемателя за закупуване на жилищния имот. В тези случаи, след предложение от страна на кмета на Община Русе, Комисията ще определи следващото/ите жилище/а за продажба от утвърдения списък.

Припомняме, че за продажбата на останалите 3 общински жилища беше прието изменение и допълнение към Наредба №6, с което кандидатите, получили еднакъв брой точки, ще бъдат класирани в низходящ ред чрез жребий. Те ще имат възможност да присъстват на тегленето му, като ще бъдат уведомени предварително за датата и часа на провеждането на жребия. Той ще се състои независимо от евентуалното отсъствие на класираните кандидати в присъствието на нотариус, който ще удостовери с протокол провеждането му.

Приключи ремонтът на покривите на общински жилища във Видин

Вече е отстранен проблемът с постоянните течове, от които се оплакваха живущите в общинските жилища в ж.к. „Гео Милев“ и ж....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РУСЕ:

Почти навреме: Читателка върна книги на библиотеката в Русе 50 години по-късно

Пропадна земна маса до училище в Русе: Какво казват от ВиК?

Мижав интерес към втория етап от санирането в Русе

Пожарът в операта в Русе: При гасенето сградата е потънала - докъде е ремонтът? (СНИМКИ)

Мъж си направи незаконен котел за парно, обгазява съседите си

Откриват консулство на Република Молдова в Русе (СНИМКИ)

Температурен рекорд за сезона е отчетен в Русе

Скандал завърши с убийство в Русенско

Колко ученици в Русе употребяват наркотици: Данни от проучване

Земетресение близо до Русе

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе