X
 
 

Протестиращи затвориха с автомобили пътя между с. Божичен и с. Красен

955 0
photo of Протестиращи затвориха с автомобили пътя между с. Божичен и с. Красен
Снимка: mirela.bg
Днес за втори път протестиращи затвориха пътя между селата Божичен и Красен, който е част от пътя Русе - Иваново - Две могили. Недоволството на гражданите е заради бездействието на Агенция „Пътна инфраструктура” и Областно пътно управление по поддържането на 50-километровия път, който се използва и като резервен в случаите, когато главния между Русе и Бяла е затворен за движение на тежки камиони. Хората са недоволни от избуялата растителност покрай платното, която стеснява участъка и създава предпоставки за катастрофи.

„До такава степен беше занемарен, че не можеха да се разминат две превозни средства. По тази причина протестирахме и преди месец, но след това промяната бе само козметична”, заяви Галина Михайлова.

Проблемният път води и до известни туристически обекти – Ивановски скални църкви, Басарбовски скален манастир, Средновековен град Червен. Той се използва през почивните дни от стотици румънски автомобили, което допълнително натоварва трафика.

Някои от компрометираните участъци по пътя са били изкърпени в началото на лятото на 2019 г., подновена е маркировката, отговори директорът на Областното пътно управление Ростислав Стефанов. Той допълни, че се изрязват храсти и растителност, като дейностите са по повод на подготовката на пътната инфраструктура в региона за есенно-зимния сезон. Ростислав Стефанов обаче сподели, че основно пари се дават за първокласните пътища.

Гражданите са категорични, че ще продължат с протестите, ако пътят не се поддържа постоянно.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 21-22 септември

Овен Романтиката ще бъде водеща сила през този уикенд. Възможно е вълненията ви и емоциите ви да бъдат много силни. Желанието за секс и интимност...