X
 
 

Русе дава на концесия спортния комплекс "Дунав"

929 0
photo of Русе дава на концесия спортния комплекс "Дунав"
Снимка: ФК "Дунав"
Предложение за откриване на концесионна процедура за спортния комплекс "Дунав“ внася кметът на Русе Пламен Стоилов. За него местният парламент ще се произнесе на предстоящото за 21 юни общинско заседание.

Концесията ще е за срок от 35 години. Тя включва ползване на стадион "Дунав“ с площ 23 865 кв. метра, четириетажна административна сграда с площ 477 квадрата, обект с площ от 470 квадрата, поземлен имот от 7555 квадрата, трасе за стрелба с лък с площ 7865 квадрата, едноетажна сграда от 192 кв. м.

Модернизират жп трасето Русе-Каспичан на два етапа за 290 млн. лв.

Още през тази година ще започнат действия по обявяване на тръжните процедури за избор на изпълнители на проект за модернизация на инфра...

Отделно от това има плувен басейн с построени сгради с обща площ 1658 кв. м, и още една сграда от 111 квадрата.

Концесията ще се реализира след като приключи 10-годишният договор за наем, който е подписан през януари месец 2009 г.

Бъдещият концесионер трябва да инвестира в ремонт на тревното игрище, да изгради изкуствен терен, отговарящ на изискванията на БФС за провеждане на официални футболни срещи с 4 съблекални.

Концесионерът ще трябва също да доизгради хотела към комплекса, да ремонтира съществуващия басейн и трасето за стрелба с лък. Трябва да изгради спортни зали и LED дисплей на трибуната, като за всички дейности ще са фиксирани сроковев бъдещия договор.

В началото на миналата година кметът на Русе е получил от ОбС съгласие да започне подготвителни действия за предоставяне на концесията.

Замърсяване на р. Дунав край Русе

Замърсяване на река Дунав с остатъчни нефтопродукти е констатирала екоинспекцията в Русе. Експертите са извършили оглед на място, като ...

"Изготвените от консултанта "Евролекс България“ ООД концесионни анализи обосновават наличието на правно и фактическо основание за предоставяне на концесия за строителство на обекти от спортен комплекс "Дунав“ и имоти за развитие на спорта в гр. Русе за срок от 35 години и целесъобразността от привличането на частен инвеститор за строителството и управлението на тези обекти“, е посочил в докладната си градоначалникът.

Една от важните цели на концесията е спортният комплекс "Дунав“ да се развие като функционален и привлекателен център с условия за провеждане на официални футболни срещи до ниво "В“ група.

"Преките икономически ползи за Община Русе се реализират чрез получаване на концесионно плащане и инвестиции в общинска собственост. В резултат от концесията общината ще се освободи от тежестта на изходните парични потоци, свързани с поддържането на обекти от комплекс "Дунав“ и други спортни имоти“, заявява кметът.

В края на 2015 г. в община Русе било депозирано желание за концесия от страна на "РДС Инвест“ ЕООД – фирма на д-р Симеон Симеонов, председател на УС на ФК "Дунав“. Намерението на отбора е да получи права да стопанисва пълноценно клубния си стадион и да модернизира спортните съоръжения.

През октомври месец миналата година "РДС Инвест“ ЕООД е преобразувано в еднолично акционерно дружество. Негов собственик и председател на СД е д-р Симеонов. В Съвета на директорите влизат също Росилина Симеонова и Корнелия Василева.

Таксиметрови шофьори на протест, искат справедливост за убийството на техен колега

Таксиметрови шофьори от Русе излизат на протест с искане за справедлива присъда за младежите, които убиха в края на март миналата годин...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Дневен хороскоп за 17 януари

Овен Това е ден, в който да потърсите нещо ново за себе си. Помислете какво не сте правили, но бихте искали да опитате и се втурнете в...

Последно в Актуално