Русе дава на концесия спортния комплекс "Дунав"

11074
Русе дава на концесия спортния комплекс "Дунав"
Снимка: ФК "Дунав"

Предложение за откриване на концесионна процедура за спортния комплекс "Дунав“ внася кметът на Русе Пламен Стоилов. За него местният парламент ще се произнесе на предстоящото за 21 юни общинско заседание.

Концесията ще е за срок от 35 години. Тя включва ползване на стадион "Дунав“ с площ 23 865 кв. метра, четириетажна административна сграда с площ 477 квадрата, обект с площ от 470 квадрата, поземлен имот от 7555 квадрата, трасе за стрелба с лък с площ 7865 квадрата, едноетажна сграда от 192 кв. м.

Модернизират жп трасето Русе-Каспичан на два етапа за 290 млн. лв.

Още през тази година ще започнат действия по обявяване на тръжните процедури за избор на изпълнители на проект за модернизация на инфра...

Отделно от това има плувен басейн с построени сгради с обща площ 1658 кв. м, и още една сграда от 111 квадрата.

Концесията ще се реализира след като приключи 10-годишният договор за наем, който е подписан през януари месец 2009 г.

Бъдещият концесионер трябва да инвестира в ремонт на тревното игрище, да изгради изкуствен терен, отговарящ на изискванията на БФС за провеждане на официални футболни срещи с 4 съблекални.

Концесионерът ще трябва също да доизгради хотела към комплекса, да ремонтира съществуващия басейн и трасето за стрелба с лък. Трябва да изгради спортни зали и LED дисплей на трибуната, като за всички дейности ще са фиксирани сроковев бъдещия договор.

В началото на миналата година кметът на Русе е получил от ОбС съгласие да започне подготвителни действия за предоставяне на концесията.

Замърсяване на р. Дунав край Русе

Замърсяване на река Дунав с остатъчни нефтопродукти е констатирала екоинспекцията в Русе. Експертите са извършили оглед на място, като ...

"Изготвените от консултанта "Евролекс България“ ООД концесионни анализи обосновават наличието на правно и фактическо основание за предоставяне на концесия за строителство на обекти от спортен комплекс "Дунав“ и имоти за развитие на спорта в гр. Русе за срок от 35 години и целесъобразността от привличането на частен инвеститор за строителството и управлението на тези обекти“, е посочил в докладната си градоначалникът.

Една от важните цели на концесията е спортният комплекс "Дунав“ да се развие като функционален и привлекателен център с условия за провеждане на официални футболни срещи до ниво "В“ група.

"Преките икономически ползи за Община Русе се реализират чрез получаване на концесионно плащане и инвестиции в общинска собственост. В резултат от концесията общината ще се освободи от тежестта на изходните парични потоци, свързани с поддържането на обекти от комплекс "Дунав“ и други спортни имоти“, заявява кметът.

В края на 2015 г. в община Русе било депозирано желание за концесия от страна на "РДС Инвест“ ЕООД – фирма на д-р Симеон Симеонов, председател на УС на ФК "Дунав“. Намерението на отбора е да получи права да стопанисва пълноценно клубния си стадион и да модернизира спортните съоръжения.

През октомври месец миналата година "РДС Инвест“ ЕООД е преобразувано в еднолично акционерно дружество. Негов собственик и председател на СД е д-р Симеонов. В Съвета на директорите влизат също Росилина Симеонова и Корнелия Василева.

Таксиметрови шофьори на протест, искат справедливост за убийството на техен колега

Таксиметрови шофьори от Русе излизат на протест с искане за справедлива присъда за младежите, които убиха в края на март миналата годин...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РУСЕ:

Мъже нахлуха в училище в Русе, удариха шамар на 13-годишен

Почти навреме: Читателка върна книги на библиотеката в Русе 50 години по-късно

Пропадна земна маса до училище в Русе: Какво казват от ВиК?

Мижав интерес към втория етап от санирането в Русе

Пожарът в операта в Русе: При гасенето сградата е потънала - докъде е ремонтът? (СНИМКИ)

Мъж си направи незаконен котел за парно, обгазява съседите си

Откриват консулство на Република Молдова в Русе (СНИМКИ)

Температурен рекорд за сезона е отчетен в Русе

Скандал завърши с убийство в Русенско

Колко ученици в Русе употребяват наркотици: Данни от проучване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе