Русенец ще бъде екстрадиран във Франция заради трафик на хора

1791
Русенец ще бъде екстрадиран във Франция заради трафик на хора

36-годишният Кирил Фараонов от Русе, който бе задържан с европейска заповед за арест по разследване за трафик на хора и участие в организирана престъпна група, ще бъде екстрадиран във Франция. Това постанови днес Русенският окръжен съд след като мъжът даде съгласието си за екстрадиция.

Това ще стане факт до десетина дни, след като съдът уведоми Върховната касационна прокуратура за предприемане на действия по физическото предаване на лицето. Франция вече е дала гаранции, че ако Фараонов бъде осъден, той ще може да излежи присъдата си в България, пише БГНЕС.

Румънците възобновиха ремонта на Дунав мост при Русе

От тази седмица се възобновяват ремонтните дейности по Дунав мост между Русе и Гюргево. Ремонтът се извършва от румънска страна и по ...

В момента той е с мярка „постоянен арест“. Адвокатът на русенеца отново поиска клиентът му да се възползва от принципа на особеността и да бъде съден само за престъплението, за което е предаден - за трафик на хора, тъй като през декември е имало друга европейска заповед за арест, свързана с издирването му във връзка с отвличане на жена от България.

Фараонов е разследван във връзка с трафик на жени с цел сексуална експлоатация от България за страни от Западна Европа, основно за Марсилия във Франция. Той е бил установен като главен организатор на трафика, заедно с двама съучастници. По системите за бързи парични преводи те са получили над 200 000 евро, придобити от експлоатацията на жертвите на трафика.

През октомври 2015 г. материалите по случая са докладвани в прокуратурата на град Марсилия, където е започнато разследване.

През декември 2015 г. съдия-следователят по случая е изготвил молба за правна помощ, която е изпратена в България. При съвместната акция в България и Франция в Марсилия са задържани и две жени – 33-годишната Г.Р. и 22-годишната Д.М., сочени като основни съучастници на Кирил Фараонов.

Един е загинал при тежка катастрофа на пътя Русе-Разград

Тежка катастрофа затвори за часове пътя Русе - Разград, един човек е загинал при катастрофа между две леки коли на изхода на град Цар К...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе