Русенско село се опитва да си откупи училището

11208
Русенско село се опитва да си откупи училището
Снимка: БГНЕС

Село в Русенско иска да откупи обратно училището си. Сградата е продадена преди няколко години, но не се ползва и постепенно се руши. Местните жители искат да отворят отново училището, строено от дядовците им, за да има къде да учат и играят децата им, съобщава ТВ7.

В бившето училище в село Бъзън времето сякаш е спряло. В класните стаи са разхвърляни учебници и тетрадки, по коридорите се търкалят лабораторни колби и микроскопи. Гледката е покъртителна и хората от селото не искат да се примирят с това. Още повече, че населеното място има над 150 деца, които ежедневно пътуват до околни села. Пътуването до училище и обратно за децата от Бъзън натоварва доста бюджета на семействата. Разходът е 4 лв. на дете в двете посоки.

Пожар изпепели популярно заведение в Русе

Голям пожар изпепели до основи популярно заведение в Русе. По време на инцидента вътре е било пълно с клиенти, но те са евакуирани св...

Това е само една от причините жителите на селото да си поискат училището да бъде отворено. Според хората от селото, освен че ще има къде да учат децата, те ще играят на безопасно място и ще развиват клубовете си по интереси.

За да купят обратно училището, бъзънчани вече са направи неправителствена организация "Децата на Бъзън". Сумата, която им трябва, е 57 хил. лв. На първо време сградата ще се превърне в център за работа с деца.

Първите 600 лв. по дарителската сметка вече са събрани. Хората от Бъзън се надяват, че ще намерят подкрепа от цялата страна и от чужбина за родолюбивата си инициатива.

Снимка: архив

Благотворителен концерт за единствената жена музикант в Биг Бенд - Русе

Биг бенд - Русе организира благотворителен концерт в подкрепа на единствената дама в оркестъра –флейтиската Ирена Иванова. Тя с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе