С RUSE LIGHT AND RHYTM FEST завърши Фестивалът на туристическите анимации в Русе

1449
С RUSE LIGHT AND RHYTM FEST завърши Фестивалът на туристическите анимации в Русе
Снимка: Община Русе

Акцентите в последния ден от 14. Фестивал за туристически забавления и анимации в Русе бяха кулинарно състезание за деца и мащабен фестивал за младежи с концерти на едни от най-популярните български изпълнители.

В р-т „Кралска закуска“ се проведе петото издание на международната надпревара „Като шеф готвачите“. Тя се организира от Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ – гр. Русе с подкрепата на Община Русе, Общинско предприятие „Русе арт“, Съюза на хотелиерите и ресторантьорите – гр. Русе, Ресторант „Кралска закуска“ и Асоциация „Еврорегион Данубис“.

Шоколадови изкушения и Биг бенд парад на изложението „Уикенд туризъм“ в Русе

Много изненади поднесе вторият ден от Изложението „Уикенд туризъм“ и Фестивала на туристическите забавления и анимации. Ос...

В състезанието взеха участие ученици от 6 русенски училища, като четирима от тях бяха в отбор с ученик от Професионалната гимназия по туризъм, един от тях - с ученик от Молдова и един с ученик от Румъния. За няколко часа учениците сътвориха разнообразни сладки изкушения– ягодов чийзкейк, пълнозърнести мъфини, американски палачинки и шоколадова полусфера.

Отличното им изпълнение затрудни журито в състав шеф-готвач Ради Стамболов – вицепрезидент на Евро-Ток – България (председател), шеф-готвач Петър Атанасов – член на Българската асоциация на професионалните готвачи и шеф-готвач Веско Георгиев от ресторант „Тераса“.

Първото място спечелиха Ивайла Мирославова и Христо Христов, които бяха наградени от шеф Ради Стамболов.Второто място зае отборът на Енея Енчева и  Бранов Ина, а третото място бе за Давид Аврамов  и Марияна Събева. Зам-кметът Златомира Стефанова връчи Специалната награда на Община Русе на отбора Сунай Байдинов и Стефано Андреа.

Председателят на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в град Русе Красимир Иванчев връчи специалната награда от името на организацията на Кателина Стефанова и Биянка Стефанова.

Община Русе ще спонсорира отборите на "Дунав"

Общинският съвет в Русе даде своето съгласие Община Русе да сключи договори за спонсорство със Сдружение „Футболен клуб Дунав от ...

Специалната награда на публиката получиха Михаела Илиева и Наталия Атанасова, които бяха отличени от д-р Росица Георгиева, началник на РУО – Русе. Програмата на 14. Фестивал на туристическите забавления и анимации завърши с RUSE LIGHT AND RHYTM FEST, организиран от Общинската фондация „Русе-град на свободния дух“ и ОП „Русе арт“ със съдействието на лечебни заведения „Медика“. На сцената на пл. „Свобода“ младата публика посрещна Тита, Павел и Венци Венц и Криско.

Водещ бе влогърът Боян Тодоров, а освен звездните изпълнители, настроението поддържаха танцьорите от балет „Импулс“ към Общинския младежки дом и балет „Мираж“ към Общинския детски център за култура и изкуство. Учениците от Професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ дефилираха с футуристични светещи костюми, които сами бяха изработили. В края на вечерта Дани Лазер Шоу подари неповторима емоция с озарения в светлини централен площад в Русе.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РУСЕ:

Мъже нахлуха в училище в Русе, удариха шамар на 13-годишен

Почти навреме: Читателка върна книги на библиотеката в Русе 50 години по-късно

Пропадна земна маса до училище в Русе: Какво казват от ВиК?

Мижав интерес към втория етап от санирането в Русе

Пожарът в операта в Русе: При гасенето сградата е потънала - докъде е ремонтът? (СНИМКИ)

Мъж си направи незаконен котел за парно, обгазява съседите си

Откриват консулство на Република Молдова в Русе (СНИМКИ)

Температурен рекорд за сезона е отчетен в Русе

Скандал завърши с убийство в Русенско

Колко ученици в Русе употребяват наркотици: Данни от проучване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе