X
 
 

Самодейци от Ценово плениха публиката в Доспат

2511 0
Самодейци от Ценово плениха публиката в Доспат
Снимка: Община Ценово
Два самодейни състава от Ценово участваха във Фестивала на народното творчество и събора на чешмарите в родопския град Доспат. Продължилите три дни празнични прояви, бяха посветени на  45-ата годишнина на общината. Изпълненията на Танцовия състав „Луди млади“ и на мъжката група „Мераклии“ взривиха публиката, изпълнила до краен предел местността Събора на брега на язовир „Доспат“.

Повече от 70 състава, предимно от Южна България, се изявиха на сцената. Двете групи от Ценово пристигнахме не само от най-далеко, но по неповторим начин успяхме да представим красотата на северния фолклорен район. Силно впечатление ни направи добрата и стройна организация на събитието“, споделя ръководителката на „Луди млади“ Камелия Леонова. Ръководителите на групите получиха грамоти и плакети за участието, защото проявата няма конкурсен характер.

„Мераклии“ изпълниха две песни, посветени на България, като изправиха на крака всички зрители. С аплодисменти бяха изпратени изпълненията на Кирил Първанов. Момичетата от „Луди млади“ се представиха с два танца – „Петрунино“ и „Варненски танц“. Пъстротата на носиите, ритъмът и излъчването на танцьорите само за секунди се предадоха на публиката и емоционалният градус се повиши. Всяко от изпълненията бе съпроводено от нестихващи аплодисменти и изпращано на бис.

Самодейците от Ценово имаха възможност да разгледат и да се запознаят с някои от природните и културните забележителности на красивата Родопа планина.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Свети мъченици Памфил и Порфирий
Свети мъченици Памфил и Порфирий

Памфил бил от Берит-Бейрут, презвитер в Кесария ПалестинскаРечник, известен с благотворителните си дела. Работил книжовно за запазване невредим...