В Русе ще се проведе първият Фестивал на тортата Гараш

2848
В Русе ще се проведе първият Фестивал на тортата Гараш

Множество кулинарни изненади очакват русенци на 17 септември, когато ще се състои първият Фестивал на тортата Гараш. Той е организиран от Община Русе. Участниците ще предложат свои версии на създадения в града десерт, като за целта ще използват точните пропорции от старите тефтери на майките и бабите си.

Любителският конкурс ще започне в 10:30 ч. пред Доходното здание, а най-сполучливата торта ще бъде отличена от председателя на журито шеф Ради Стамболов – шоколатиерът, измислил първия сладолед Гараш.

През целия ден на площада пред Съдебната палата ще бъдат разположени шатри с хладилни витрини на местни производители на сладкарска продукция. Посетителите ще имат възможност да опитат не само познатата в цял свят торта Гараш, но и различни сладки и солени изкушения. На специално изграден кулинарен модул ще се правят шоколадови демонстрации от шеф Ради Стамболов, шеф Виолина Маринова - лице от популярно тв шоу, и шеф Ивайло Димитров - главен готвач в известен русенски ресторант.

Фестивал на торта Гараш и живи статуи в Русе в края на лятото

Русенци и гости на града ще могат да се насладят на емблематичната за града ни торта Гараш по време на специален фестивал, посветен на ...

Ще има и съпътстващи събития за русенци и гостите на града, които ще започнат в 19 ч. в четвъртък /15 септември/ с джаз концерт на възпитаници на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ на пл. „Свобода“. На следващия ден от 20 ч. пред Държавната опера ще бъде представен на открито спектакълът „Кармен“.

На 17 септември /събота/ децата ще могат да се включат в приключенската игра „Лабиринтът“ и да гледат постановката на Държавен куклен театър - Русе „Зеленчуци, който не яде или Чудните готвачи“. „Кантата за кафето“ от Й. С. Бах ще направи своята премиера от 10:30 ч. на площада пред Операта.

За любителите на интересни русенски факти са предвидени две безплатни туристически опознавателни обиколки из централната част на града, както и Treasure hunt - туристически маршрут под формата на игра, организиран от Сдружение „Градоред“.

Кулминация на празника е концертът на Любо Киров на откритата сцена на пл. „Свобода“ от 19 ч. След него русенци ще могат да видят и LED шоуто на Театър „Маска“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РУСЕ:

Мъже нахлуха в училище в Русе, удариха шамар на 13-годишен

Почти навреме: Читателка върна книги на библиотеката в Русе 50 години по-късно

Пропадна земна маса до училище в Русе: Какво казват от ВиК?

Мижав интерес към втория етап от санирането в Русе

Пожарът в операта в Русе: При гасенето сградата е потънала - докъде е ремонтът? (СНИМКИ)

Мъж си направи незаконен котел за парно, обгазява съседите си

Откриват консулство на Република Молдова в Русе (СНИМКИ)

Температурен рекорд за сезона е отчетен в Русе

Скандал завърши с убийство в Русенско

Колко ученици в Русе употребяват наркотици: Данни от проучване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе