22-ри Международен фолклорен фестивал в Пловдив

4226
22-ри Международен фолклорен фестивал в Пловдив

Община Пловдив за 22-ри пореден път е организатор на Международния фолклорен фестивал Пловдив – 2016, а градът е домакин на участниците.

Събитието се е превърнало в традиция за културния живот на Пловдив и е истински дългоочакван празник за жителите и гостите на града в горещите летни дни.

Пловдивската община си взима скандален имот от Столипиново, прави го място за култура

Община Пловдив си е върнала имота в "Столипиново" на улица "Елба" 10, който беше скандално отдаден на бившия общински съветник от ДПС Д...

Фестивалът е част от Календара на културните събития на общината и в него всяка година се включват фолклорни колективи от цял свят, представящи с много красота, талант и добро настроение незабравима феерия от цвят и ритми. Едни от най-добрите фолклорни, музикални и танцови ансамбли пропътуват хиляди километри, за да покажат красотата и уникалността на фолклора на своята държава пред пловдивската публика и гостите на града, на едно от най- емблематичните места – Античния театър на Пловдив.

В изданието тази година, което ще се проведе от 1 до 5 август, в Пловдив ще си дадат среща представителни фолклорни състави от Гърция, Италия, Мексико, Румъния, Сърбия и Унгария. За съжаление, групата от Грузия, която бе заявила участие няма да успее да се включи, независимо от огромното желание на танцьори и хореографи поради затруднения, свързани с ограничения във визовия режим, в следствие на обстановката в съседна Турция и региона, пише Topnovini.bg

Всяка вечер от 17.30 часа ще се състоят дефилетата на съставите. Те ще тръгват от „Дом Левски”, ще преминават по Главната улица и ще стигат до сцената на пл. „Стефан Стамболов”, където ще изнасят кратки концерти. Програмата ще продължава с официалните вечерни представяния на участниците на сцената на Античния театър от 20:00 ч. Входът за събитията е свободен.

22-ият Международен фолклорен фестивал Пловдив – 2016 ще бъде открит от заместник-кмета по култура и туризъм на община Пловдив - Амелия Гешева. Церемонията по откриването е на 1 август, от 20 часа, на Античния театър. На същата сцена, в последната вечер - 5 август, от 20 часа ще се състои Гала -концертът и церемонията по официалното закриване на събитието.

В Пловдив Общината купува техника за почистване за 1,1 млн. лв.

Община Пловдив купува на лизинг нова техника за нуждите на ОП „Чистота“. Предложението за поемане на дългосрочен дълг на с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com