Чуйте популярни класики от Бетовен и Моцарт със знаменит диригент

46813
Снимки:

Своя нов музикален директор ще посрещне оркестърът на Държавна опера - Пловдив с изключително силен концерт в петък 25.10.

Талантливият диригент Диан Чобанов се завръща в родния град след бяскава кариера във Виена и след триумф на Арена Ди Верона. Маестрото е подбрал класически фаворити на публиката от Бетовен и Моцарт.

Концерт „Вагнер-Верди”, дерби на два века в НДК

На 27 декември, от 19 ч. , в зала №1 на Националният дворец на културата предстои концерт „Вагнер-Верди”, Дерби на два века...

В концертна зала от 19 часа ще заблести и виртуозната цигуларка Лия Петрова, която свири повече на европейска, отколкото на българска сцена.

Младата музикантка е бурно аплодирана в Хамбург, Рим, Люксембург, Прага, Монако, Брюксел и др. Започва да изучава цигулка на 4 години, а от 6-годишна свири с Ансамбъл „Софийски солисти”. Лия Петрова ще изпълни един от най-популярните цигулкови концерти – този на Бетовен, написан от композитора в изключително силен творчески период.

Програмата в петък ще трогне публиката с драматичната съдба на римския генерал Кориолан, синтезирана от Бетовен в едноименната овертюра към театрална пиеса. Любителите на класическата музика ще чуят още 36-та симфония от Моцарт, написана само за 4 дни по време на престоя на композитора в Линц.

След силната програма в петък оркестрантите започват трескава подготовка за зрелищните премиери на „Мадам Бътерфлай” и „Турандот” през ноември в Градски Дом на Културата. Спектаклите са режисирани от доц. Нина Найденова - новият директор на Държавна опера -Пловдив.

Допълнителен спектакъл „Аида” в Софийската опера

На 2 ноември (събота), от 11.00 ч., в Софийската опера и балет ще се изиграе дневен спектакъл на операта „Аида” от Джузепе ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Сцена