ONE DANCE WEEK 2020 ще се проведе през пролетта на 2021 година

4858
Снимки: © Julian Mommert

13-то издание на международния фестивал за съвременен танц ще се случи от 13 май до 6 юни на '21-ва година. Постоянно променящите се условия за използването на театрите (до 30% от капацитета ), както и цялостно влошаващата се картина с разпространението на вируса в страната, доведоха до това тежко за нас решение. Здравето на всички почитатели на съвременния танц, както и на артистите, поканени да участват в програмата на фестивала, е от първостепенно значение и не бихме желали да го подлагаме на риск.

Съвсем скоро ще обявим и цялата програма на 13-то издание на ONE DANCE WEEK.

Представянето на най-новата сценична творба на Димитрис Папайоану в Пловдив ще се проведе на 13, 14, 15 и 16 май 2021. Всички закупени билети за датите 3 и 4 септември 2020 важат без презаверка за датите 13 и 14 май 2021. Разпродадените места ни вдъхновиха да договорим още две допълнителни дати и така в програмата на фестивала за 2021-а представянията на спектакъла на Папайоану стават общо 4. Билети за 15 и 16 май са вече в мрежата на еPay.

Предвидената за май 2020 г. световна  премиера на дългоочаквания спектакъл на Димитрис Папайоану не се състоя заради световната пандемия и се очаква през декември в Атина. Българската публика отново ще е бъде една от първите в света, която ще има изключителната възможност да се докосне до новото произведение на един от най-значимите световни артисти в областта на съвременните изпълнителски изкуства.

Кадър от репетиция © Julian Mommert

Спектакълът ГРАЦИИ на италианската хореографка Силвия Грибауди, който беше насрочен за 20 септември 2020 г. в Дом на културата “Борис Христов”, ще бъде представен на 6 юни 2021 година, като част от 13-ото издание на ONE DANCE WEEK.

Епидемичната  обстановка в страната и рестрикциите за провеждането на културни събития на закрито наложиха преместването на фестивала през май-юни 2021. Всички закупени билети за спектакъла важат без презаверка за 6 юни 2021 г. Допълнителна информация ще намерите тук.

За огромно съжаление на организаторите европейската премиера на спектакъла ПИСЪКЪТ НА МЕДУЗИТЕ на канадския хореограф Алън Лейк отпадна от програмата на 13-ото издание на ONE DANCE WEEK. Причината е съвпадение между новите дати на фестивала през пролетта на 2021 година и отдавна планираното турне на компанията в Мексико по същото време.

Всички, закупили билети за спектакъла на 27 септември в Дом на Културата “Борис Христов” в Пловдив, могат да върнат своите билети на касите на EasyPay в цялата страна, с краен срок 30 септември 2020 година, а допълнителна информация ще намерите тук.

Билети за спектаклите през май месец 2021 в Дом на културата “Борис Христов” вече можете да намерите на касите на EasyPay и онлайн от мрежата на EpayGo.

За повече информация следете на onedanceweek.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЦЕНА:

Джон Малкович проведе кастинг с трупата на Народен театър "Иван Вазов"

Спектакълът "Анна - непоправимата" за Анна Политковская с нови две дати

Миланската опера "Ла Скала" с нов директор

Актьорът Любен Кънев с дебют на West End в Лондон

Над 30 артисти и експерти в изкуствата и екологията обменят опит по програма RE-IMAGINE Green Residency

Репетициите на "Бебе на борда" започнаха в Народния театър

"Фантомът на операта" пристигна с Боинг 747 в София (ВИДЕО)

Дълги аплодисменти за Емил Марков и Керана на премиерата на "Всяка първа сряда" (СНИМКИ)

Концерт на Васил Найденов открива Sofia Summer Fest 2024

"Монолози за вагината" получи две награди "Златен кукерикон" в Сатиричния театър

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Сцена