Оркестърът на Кристиян Азирович идва зспециално за "Бохеми" Банско

3022
Оркестърът на Кристиян Азирович идва зспециално за "Бохеми" Банско
Снимка: Бохеми фест

На 3-ти и 4-ти септември на площад „Никола Вапцаров“ в град Банско ще се проведе Балканския фестивал „Бохеми“. На сцената освен знаменитите Дино Мерлин и MAGNIFICO, ще се качат и виртуозните брас-музиканти от Сърбия – KRISTIJAN AZIROVIC ORKESTRA!

KRISTIJAN AZIROVIĆ е името на гениалния тромпетист, спечелил многократно изключителното признание - Prva Truba Guće („Най-добър тромпет на Гуча”).

Летният фестивал "Еньовденски тайнства" в село Делчево продължава с богата и разнообразна програма

Летният фестивал „Еньовденски тайнства”, който се провежда в гоцеделчевското село Делчево продължава с богата и разнообразн...

През 2013-та година, на фестивала в село Гуча за фолклор и духова музика, се надсвирват повече от 160 музиканти, преминали успешно елиминации между почти 2000 любители на тромпета и духовите инструменти. Зрелищното представление се случва пред очите на невярващата на ушите си публика, която в този момент надхвърля 600 хиляди души. За шоуто в сръбското селце, виртуозният Майлс Дейвис дори настоява, че „Гуча е по-див и откачен” от отдавна установени и ключови фестивали като Glastonbury и Coachella.

KRISTIJAN AZIROVIĆ и неговият оркестър, печелят наградата за най-добър тромпетист и най-добър оркестър в изумителна надпревара и при огромна конкуренция, не веднъж, а цели 5 пъти – през 2008, 2009, 2011, 2012 и 2013. Популярността му отдавна минава границите на западната ни съседка, и това го нарежда до имена като Горан Брегович.

Стилът, в който се изявяват музикантите е балкански и… бохемски. Импровизациите, безкрайният тон на тромпетите и естествената харизма на KRISTIJAN AZIROVIC ORKESTRA вдъхват оптимизъм и силни страсти.

Добрата храна и качествените напитки са част от спектакъла, затова екипът на фестивала предупреждава: вземете със себе добри приятели и бохемско настроение.

Burning man идва за първи път в Европа

Burning man е нетипичен фестивал за авангардно и алтернативно изкуство и култура, където хората напълно забравят задръжките си. Заради ...

Входът е свободен!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com