X
 
 

Последните спектакли на "Булевардът на залеза" ви очакват в Музикалния театър

732 0
Последните спектакли на "Булевардът на залеза" ви очакват в Музикалния театър
Снимка: Национален музикален театър
Легендарният мюзикъл „Булевардът на залеза” на Андрю Лойд Уебър ще се играе за последно на сцената на Националния музикален театър "Стефан Македонски". Припомняме, че премиерата на спектакъла бе през 2017 година.

Британският композитор отстъпи правата за 25 представления на Националния музикален театър с условието - в зависимост от успеха на "Булевардът на залеза" - да даде правата и за другия свой емблематичен и дългоочакван от българската публика мюзикъл "Фантомът на операта".

След успешната постановка на Пламен Карталов на "Булевардът на залеза"- отново под негова режисура - българската публика ще гледа през януари следващата година най-очакваната премиера на 2019-та - „Фантомът на операта” - постановка на Националния музикален театър. На сцената на първата ни оперета вече са играни и другите популярни произведения на гениалния композитор – „Евита”, „Котки”, „Исус Христос Суперзвезда”, „Йосиф и фантастичната му пъстра дреха”. Националният музикален театър си е извоювал правото от фирмата на сър Уебър да прави „реплика” на неговите творби – т.е. да има свобода в трактовката, режисурата и при избора на творческия и технически екип на постановката.

Преди най-дългоочакваната премиера на 2019-та на „Фантомът на операта” – не пропускайте последните три спектакъла на другия обичан мюзикъл на Уебър - „Булевардът на залеза” – в три последователни вечери на 9-ти, 10-ти и 11-ти ноември на сцената на Националния музикален театър. Една история за възход и падение, за илюзиите, фаталната любов и цената на славата, разказана в стила на трилъра и филма „ноар”.

Главната роля на бившата икона на нямото кино Норма Дезмънд се изпълнява от блестящите солистки на Националния музикален театър – Людмила Козарева и Калина Ангелова. В ролята на неуспелия сценарист Джо Гилис, който се опитва да се възползва от Норма, за да направи кариера в Холивуд, се въплъщава най-младият солист на театъра – Денко Проданов.

В любовния триъгълник между Джо и Норма попада и Бети Шифър - невинната героиня се изпълнява от талантливите млади солистки на театъра Весела Делчева и Илона Иванова.

В ролята на верния иконом на Норма – Макс, който я държи далеч от реалността и поддържа илюзорната ѝ представа, че все още е на върха на славата си – ще гледаме доайенът на Националния музикален театър Христо Сарафов.

„Булевардът на залеза", мюзикъл на Андрю Лойд Уебър по либретото на Дон Блек и Кристофър Хамптън.

Режисьор: Пламен Карталов

Диригент: Игор Богданов

Сценография: Иван Савов

Художник на костюмите: Цветанка Петкова-Стойнова

Хореография: Антоанета Алексиева

Хореография: Катя Богданова

Хормайстор: Людмил Горчев

Ас. режисьор: Юлия Маринова

Превод: Живко Ботев

Превод на текстовете: Живка Шопова

„Булевардът на залеза“ - 09.11.2018 г. (петък) - 19:00 ч.

Участват: Людмила Козарева, Денко Проданов, Христо Сарафов, Весела Делчева, Емил Митрополитски, Александър Панайотов, Лъчезар Лазаров, Александър Василев, Юлия Маринова, Весна Тодорова, Таня Астарджиева. Хор, балет и оркестър на Националния музикален театър.

"Булевардът на залеза“ - 10.11.2018 г. (събота) - 19:00 ч.

Участват: Калина Ангелова, Денко Проданов, Христо Сарафов, Илона Иванова, Николай Борисов, Александър Панайотов, Владимир Грудков, Румен Григоров, Станимира Василева, Весна Тодорова, Ася Цветанова. Хор, балет и оркестър на Националния музикален театър.

„Булевардът на залеза“ - 11.11.2018 г. (неделя) - 17:00 ч.

Участват: Людмила Козарева, Денко Проданов, Христо Сарафов, Весела Делчева, Емил Митрополитски, Александър Панайотов, Лъчезар Лазаров, Александър Василев, Юлия Маринова, Весна Тодорова, Таня Астарджиева. Хор, балет и оркестър на Националния музикален театър.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители