Принцеса Еболи идва от школата на Райна Кабаиванска

58368
Принцеса Еболи идва от школата на Райна Кабаиванска

Италианката Чинция Киарини ще гостува като принцеса Еболи в спектакъла на Софийската опера и балет„Дон Карлос” от Дж. Верди на 24 януари от 19 часа.

През изминалата година Чинция Киарини участва в ХІІІ-тия Международен майсторски клас на Райна Кабаиванска, организиран от Нов български университет и спечели стипендия от фонд „Райна Кабаиванска“. Участието й на сцената на Софийската опера и балет е част от поредица от гостувания на изпълнители от школата на Райна Кабаиванска, в чест на юбилея, който великото българско сопрано ще празнува през тази година.

Райна Кабаиванска с Оскар за опера

Райна Кабаиванска получи Оскар за кариера на международните награди за опера Оскар. За домакин на церемонията на 18 май тази година беш...

Със стипендията, която Чинция получи през 2013 г. – продължи обучението си при Кабаиванска в Академия „Веки-Тонели“ в Модена. „Райна Кабаиванска е велика, личност, която ни помага да усвоим най-значимите тънкости на операта и същевременно с това ни учи да бъдем добри хора – две успоредни линии, за които тя не се отказва да работи – и ние сме и благодарни безкрайно.“ – каза Чинция Киарини в интервю за Българското национално радио.

Родена в Рим, Чинция Киарини завършва Римската музикална академия „Санта Чечилия” през 2010 г. През май 2011 участва в образователния проект „Училището в операта” на Римската опера. През юли същата година печели Международния оперен конкурс в Маракеш, и конкурса „Чита ди Болоня”. През 2012 г. е финалист на Международния конкурс „Илика”, на който през 1979 г. Райна Кабаиванска печели първа награда. През януари 2012 г. дебютира и печели награда в Конкурса за млади оперни певци AsLiCo – Италия. По линия на състезанието следват поредица концерти в „Grand Theatre” – Пекин.

Учи с Райна Кабаиванска в Академия „Киджана“, Сиена, Италия, в майсторския клас в Нов български университет и в Музикалната академия „Веки-Тонели“, Модена, Италия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com