Стефка Берова: Колко евро е пенсия от 136 лева?

26476
Стефка Берова: Колко евро е пенсия от 136 лева?

Преди да дойда да говоря тук, чух че в Гърция, която е много зле, която води преговори, която не се развива въобще, най-ниската пенсия е 450 евро. Я кажете 136 лева за българските музиканти колко евро прави, попита пред Нова телевизия Стефка Берова.

Всички питахме какво става с архива, заради който няма по-високи пенсии. Този архив е доказателство за прослужен стаж – всъщност фактическото доказателство, че популярните ни артисти са работили. През 2012-та година имахме среща с тогавашния културен министър Вежди Рашидов и той обеща да бъде поправен пропускът. Излезе и нещо в Държавен вестник, но аз съм артист, не следя този вестник, не знам какво сочат точките и запетаите, разказа Берова.

Бургас се прости с пияниста Веселин Мостров

Представители на музикалните среди и най-близките приятели на известния музикант Веселин Мостров се събраха на връх Никулден в гробищни...

Какво беше предложението за нас след като „изгоряха архивите”? Да съдим държавата – певица по певица, певец по певец да ходим в съда и да доказваме кога сме пели и къде, подчерта Стефка Берова. На въпрос дали има смисъл да се срещаш с министри и чиновници, Берова отговори, че сякаш се работи на принципа „ако си близък, влизаш в списъка”. Искам просто да си получа изработеното, добави тя.

Пожелах на 55 години да се пенсионирам, защото още 20 дни и тази опция щеше да отпадне. Същото беше положението и с Емил Димитров. И заслужихме 136 лева пенсия месечно, разказа Берова.

Един истински артист не мисли, че ще остарее и ще трябва да е трупал за стари години. Но ние получавахме толкова пари, че да отделяме за пенсия, заяви Берова.

По отношение на Борис Гуджунов Берова напомни, че той е работил по-малко, защото самолетната катастрофа му е объркала живота. Отключи му се диабета и си отиде, каза тя с мъка в сърцето.

Български артисти погребаха морала на политиците ни

Много български артисти се присъединиха към шествието „Да погребем морала на българските политици”, с което те подкрепиха п...

Днес, от 14:30, на Централните софийски гробища е поклонението пред паметта на Борис Гуджунов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com