“СТРАХ” тресе Младежкия театър!

94782
“СТРАХ” тресе Младежкия театър!

Спектакълът "СТРАХ" на режисьорката Веселка Кунчева гостува за първи път в София – на 5-ти декември в Младежкия театър "Николай Бинев" от 19.00ч.

Най-новата постановка, зрелищна и ефектна, дело на талантливата куклена режисьорка, която е сред малцината  продължаващи да провокират чрез похватите на “кукления театър”, насочен към “възрастните”, ще бъде предствена за първи път на софийска сцена този петък (5 декември). Цяла сцена с люлки, игра със светлината, дим и метафорични образи от съзнанието на човека ще ни “разлюлеят” и накарат да сe вгледаме в себе си, да видим с очите си собствените си страхове.

Питбулче показва как можеш да преодолееш страховете си

Куесо е питбул, който е ужасен от влизане през врати. Това обаче не го спира да се разхожда спокойно из къщата на стопаните си. Четири...

Билетите за “СТРАХ” на 5-ти декември в Младежки Театър  “Николай Бинев” (София) са с цена от 8 до 12 лв и все още се намират на касата на театъра.

„В "Страх” разглеждаме историята на един човек, който е принуден да се върне назад в миналото си и да анализира изживения си живот. Това е спектакъл за страховете в нас. За това как можем, но всъщност не можем да се справим с тях. За това, което се опитваме да преодолеем, но не преодоляваме. За това, което можем да бъдем, но не успяваме. За това, което искаме да бъдем, но не сме…”, казва режисьорът и автор на постановката Веселка Кунчева. В главната роля ще видим актьорът Георги Спасов, а в неповторимата атмосфера и усещане на спектакъла ще ни потопят още девет души от трупата на Старозагорския Куклен Театър. Сценографията е дело на Мариета Големехова, а музиката на Христо Намлиев.

Веселка Кунчева вече повече от десет години не спира да експериментира и се утвърждава, като една от малкото куклени театрални режисьорки, които умело, смело и все по-успeшно налагат в театралната ни реалност различния и необятен – Куклен театър за възрастни. Нейните постановки впечатляват зрителя и заслужено печелят признания и награди. В последните три поредни години, режисьорката Веселка Кунчева печели награди “Икар” за Куклено Изкуство за постановките: „По ръба на небето” (2012), “Вграждане” (2013) и “Аз Сизиф” (2014г).

Последната - “СТРАХ” бе с премиера в началото на м.октовмри в Стара Загора, където е част от афиша на Кукления театър, а на 5-ти декември ще можем да я видим и в Младежкия театър в София.

Осем театрални трупи гостуват в Плевен този месец

Осем театрални трупи ще обогатят културната програма на град Плевен през ноември. Театралният маратон бе открит от Народния театър "И...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com