Състоянието на Стефан Данаилов е много тежко - защо точно?

30629
Състоянието на Стефан Данаилов е много тежко - защо точно?
Снимка: БГНЕС

Актьорът Стефан Данаилов, който лежи в реанимацията на ВМА с дихателна недостатъчност, която затруднява сърдечната и бъбречната дейност, отново има нужда от апаратно подпомагане на дишането му. Това съобщава в свой материал в. "24 часа".

Според информацията, големият проблем на Данаилов е онкозаболяването му. Вестник “Галерия” съобщи вчера, че в белия дроб на актьора има разсейки от рак. Това е вярно по принцип, но не съвсем точно, казват лекари, които познават здравословното му състояние от години.

Нинова за Данаилов: Не е добре Стефан

Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира състоянието на актьора Стефан Данаилов пред bTV. "Не е добре Стефан", съобщи Нинова. "Много, ...

Стефан Данаилов има голяма метастаза от лимфома, от който страда от 2013 година. Лимфомът е коварно онкологично заболяване, което се изразява с поява на туморна маса в лимфните възли. При актьора преди 6 години засегнатият лимфен възел е в областта на корема, а днес има много голямо образувание в лимфен възел в областта на белия дроб, което също затруднява дишането. При лимфом най-честият финал е дихателна недостатъчност или преустановяване на перисталтиката на червата.

Стандартното лечение на лимфом включва пълно унищожаване на имунната система на болния с цитостатици и след това рестартирането ѝ чрез растежен хормон или присаждане на гръбначномозъчни клетки.

Ремисията при лечение на неходжкинов лимфом продължава години и болните се чувстват добре, но ракът стои загнезден и понякога се активира. Тоест лечението, освен тежко, е и несигурно. Във финалния стадий ракът превръща цялата съединителна тъкан на болния в огромен тумор, а не, както при обичайните карциноми, да има разсейка в черния дроб и болните практически да умират от глад, защото увреденият черен дроб пречи на нормалния метаболизъм.

Заради затруднената сърдечна и бъбречна недостатъчност, Данаилов е упоен и се намира в т.нар. медикаментозна кома, макар че в медицината официално такъв термин няма. Посещенията при големия актьор са силно ограничени, защото имунната му система е много податлива и дори слаб по принцип за здрав човек вирус може да го убие. Засега и прогнозите не са много оптимистични, но надеждата остава жива.

Стефан Данаилов не се подобрява, актьорът отново е в медикаментозна кома

Стефан Данаилов отново е в медикаментозна кома, съобщи bTV като се позовава на негови близки. Актьорът е на апаратно дишане в реанимаци...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЦЕНА:

“ПоетиТе” тръгват на лятно турне през юли

Устата нападна Народния театър: Кой позволи на Джон Малкович да се гаври с българите?

Стефания Колева и Деян Ангелов представят новия стендъп театър "Без гаранция"

Световноизвестният режисьор Деклан Донелан поставя "Медея" в Народния театър

Калин Сърменов с невиждана почит към българските театрали (СНИМКИ)

Обновеният Театър Азарян представя първа премиера

Джон Малкович проведе кастинг с трупата на Народен театър "Иван Вазов"

Спектакълът "Анна - непоправимата" за Анна Политковская с нови две дати

Миланската опера "Ла Скала" с нов директор

Актьорът Любен Кънев с дебют на West End в Лондон

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com