X
 
 

Състоянието на Стефан Данаилов е много тежко - защо точно?

17992 0
photo of Състоянието на Стефан Данаилов е много тежко - защо точно?
Снимка: БГНЕС
Актьорът Стефан Данаилов, който лежи в реанимацията на ВМА с дихателна недостатъчност, която затруднява сърдечната и бъбречната дейност, отново има нужда от апаратно подпомагане на дишането му. Това съобщава в свой материал в. "24 часа".

Според информацията, големият проблем на Данаилов е онкозаболяването му. Вестник “Галерия” съобщи вчера, че в белия дроб на актьора има разсейки от рак. Това е вярно по принцип, но не съвсем точно, казват лекари, които познават здравословното му състояние от години.

Нинова за Данаилов: Не е добре Стефан

Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира състоянието на актьора Стефан Данаилов пред bTV. "Не е добре Стефан", съобщи Нинова. "Много, ...

Стефан Данаилов има голяма метастаза от лимфома, от който страда от 2013 година. Лимфомът е коварно онкологично заболяване, което се изразява с поява на туморна маса в лимфните възли. При актьора преди 6 години засегнатият лимфен възел е в областта на корема, а днес има много голямо образувание в лимфен възел в областта на белия дроб, което също затруднява дишането. При лимфом най-честият финал е дихателна недостатъчност или преустановяване на перисталтиката на червата.

Стандартното лечение на лимфом включва пълно унищожаване на имунната система на болния с цитостатици и след това рестартирането ѝ чрез растежен хормон или присаждане на гръбначномозъчни клетки.

Ремисията при лечение на неходжкинов лимфом продължава години и болните се чувстват добре, но ракът стои загнезден и понякога се активира. Тоест лечението, освен тежко, е и несигурно. Във финалния стадий ракът превръща цялата съединителна тъкан на болния в огромен тумор, а не, както при обичайните карциноми, да има разсейка в черния дроб и болните практически да умират от глад, защото увреденият черен дроб пречи на нормалния метаболизъм.

Заради затруднената сърдечна и бъбречна недостатъчност, Данаилов е упоен и се намира в т.нар. медикаментозна кома, макар че в медицината официално такъв термин няма. Посещенията при големия актьор са силно ограничени, защото имунната му система е много податлива и дори слаб по принцип за здрав човек вирус може да го убие. Засега и прогнозите не са много оптимистични, но надеждата остава жива.

Стефан Данаилов не се подобрява, актьорът отново е в медикаментозна кома

Стефан Данаилов отново е в медикаментозна кома, съобщи bTV като се позовава на негови близки. Актьорът е на апаратно дишане в реанимаци...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 19 ноември

Овен През този ден е моментът да кажете ясно какво точно желаете. Не че няма да има друг път, но моментът ще отмине. Сега ще бъдете разбрани, при...

Последно в Актуално